Shuttle car sistemleri, genellikle otomasyonlu depolarda içeriye veya dışarıya hızlı palet, koli, sepet gibi beslemek için kullanılan sistemlerdir. En optimal algoritmalarla üretim, montaj hatlarında test sahalarına girecek olan ürünlerin hattan alınıp test sahasına getirilip test bitiminde hatta tekrar beslendiği otomasyonlar olarak tanımlanan Shuttle car sistemleri, çoklu sipariş toplama istasyonlarını beslemek için de kullanılabiliyor.

İLA Otomasyonun uzman olduğu alanlar arasında yer alan sistem, otomatik depolarda, ürün giriş ve sevkiyat işlemlerini hızlandırmak için kullanılıyor. Ayrıca firma shuttle car sistemlerini bir veya birden fazla palet, koli, sepet taşımak için dizayn edebiliyor. Aynı zamanda bu sistem rulolu, zincirli konveyörler ve teleskopik konveyörler gibi yük taşıma araçlarıyla entegre ve uyumlu bir şekilde çalışabiliyor.

Çok kısa bir sürede hızlanıp yavaşlayabiliyor, iletişim ise zincir kablo, kızılötesi veya radyo sinyalleriyle gerçekleştiriliyor. Öte yandan shuttle car sistemlerinin sensörleri dişli kayış veya lazer yardımıyla konumlandırılırken sistem Kablo veya busbar yardımıyla çalıştırılıyor.