Setur, Duty Free ekibinin fikir önderliğinde, Ar-Ge departmanının KoçSistem iş birliği ile geliştirdiği “İşgücü Optimizasyonu ile Vardiya Robotu projesi ile iki ayrı ödül birden kazandı.

Setur’un Bilgi Teknolojileri Müdürü Alphan Kimyonok, ST Endüstri Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu.

Setur, Ar-Ge merkezinde 21 tam zamanlı ve 11 yarı zamanlı, 33 Ar-Ge personeliyle çalıştıklarını belirten Kimyonok, Ar-Ge Merkezi’nde, mikro servis uygulamalarının, her bir modül ve her bir firma için özel tasarlandığını kaydetti.

DİNAMİK PAKETLEME NEDİR?

Dinamik paketleme sisteminin, daha telefon görüşmesi sürecinde devreye girerek, geçmişteki tercihlerle, sözlü ifade edilen tercihlere göre eşleşme yaparak, anında teklifte bulunabildiğini belirterek, “Bu anlamda dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Bu konuda çalışmalar vardı ama ilk başaran biz olduk.” dedi.


GERÇEK ZAMANLI VERİ...

Çalışanların, hak edişlerini, primlerini, anlık olarak cep telefonundan takip edebildikleri, uçaktaki kalkış saatinin yine gerçek zamanlı olarak izlendiği sistemi tesis ettiklerini anlatıyor.


Procekt Ion- Zamanın Ötesinde Projesi’nde, Doğu Avrupa’dan hareketle, tüm dünyaya organik büyümeye giden kurumlar için geliştirildiğini söyledi.

Kimyonok, Koç Dijital’in analitk tarafta yetiştirilmek üzere, Koç Akademi’yi kurduğunu belirtti. Koç Akademi’de, personel yetiştirdiklerini , Boston Consulting’den destek aldıklarını kaydetti.


Koç Üniversitesi, ODTÜ, Okan Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi gibi kurumların işbirliğiyle bilgi birikimlerini güçlendirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.