Çelik, imalat sanayinde hammadde olarak kritik bir öneme sahip. Ayrıca önemli bir ihracat kalemi olarak ülke ekonomisine de çok büyük katkısı var. Türkiye, pandemi döneminde pek çok ülkede üretimin durması ve tedarikte yaşanan aksamalar nedeniyle bugün Avrupa'nın en büyük çelik üreticisi konumunda bulunuyor. Artan iç ve dış talebe yetişmek için çalışmalarına hız veren Tatmetal, ürünleriyle otomotiv, dayanıklı tüketim, inşaat, enerji ve makine-ekipman gibi farklı sektörlerin en önemli tedarikçilerinden biri konumunda yer alıyor.

‘İHTİYACA GÖRE ÇÖZÜM ÜRETEBİLME ESNEKLİĞİNE SAHİBİZ’

Türkiye’nin en büyük 54’üncü sanayi kuruluşu olarak büyümeye devam ettiklerini söyleyen Tatmetal Genel Müdürü Remzi Örnek, “Kolay şekil alma özelliği, yüksek korozyon dayanıklılığı, boyanabilirliği, kolay tedarik edilmesi ve geri dönüşüm imkânı ile çelik, imalat sanayinin vazgeçilmez hammaddesi olmaya devam ediyor. Çelik endüstrisindeki büyüme de güçlü yerel tüketim sayesinde gerçekleşiyor. Tatmetal olarak kaliteli çelik ürünlerimiz ve müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çözüm üretebilme esnekliğimiz ile hemen her sektöre ürün geliştirebiliyoruz. Son teknolojileri kullandığımız üretim tesislerimizde 1,5 milyon tonu aşan kapasitemizle; ticari, derin çekme, ekstra derin çekme çelikler, düşük alaşımlı yüksek mukavemetli HSLA çelikler, orta ve yüksek mukavemetli yapı çelikleri ve emayelik çelik gibi birçok farklı soğuk, galvanizli ve boyalı çelik kalitelerinde üretim yapabiliyoruz. 2 ayrı Çelik Servis Merkezi ile geniş bir ebat ve kalite yelpazesinde dilme ve boy kesme yapabiliyor ve müşterilerimizin ebatlı malzeme ihtiyaçlarına tam zamanında teslimat ile hizmet verebiliyoruz.” dedi.

YENİ HAT YATIRIMI İLE ÜRÜN KALİTESİ ARTTI

2021 yılına yoğun bir tempoda başladıklarını söyleyen Örnek şöyle devam etti: “2020’de yakaladığımız başarı ivmesini sürdürerek üretimimize devam ediyoruz. Pandemi sürecinde durmadık, aksine üretim hacmimizi artırdık, yatırımlarımızı sürdürmeyi başardık. 1,5 milyon ton üretim kapasiteli Tandem (PLTCM) yatırımını Mart 2020’de devreye alarak verimliliğimizi ve ürün kalitemizi artırdık. Bu süreçte hem üretimde hem de satışta ivme kaybetmeden pazardaki güçlü oyunculardan biri olduğumuzu gösterdik. Güçlü altyapımız, yıldan yıla artan üretim kapasitemiz, çevikliğimiz ve ürün çeşitliliğimiz sayesinde global pazarda da yer alıyoruz.”