Türkiye’nin Akışkan Gücü Sızdırmazlık teknolojilerinin en büyük üreticisi Kastaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Ar-Ge Biriminin ilgili yönetmeliği gereğince uygun yetenek, nitelik ve kriterler çerçevesindeki çalışmaları nedeniyle “Ar-Ge Merkezi” unvanı alarak sektöründe bir ilke imza attı. Kastaş, her yıl cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge faaliyetlerine ayırıyor. Bu anlamda ürün geliştirme, malzeme geliştirme, sistem geliştirme ve test süreçlerini bütüncül olarak planlayıp uyguluyor. 

Şirketin Ar-Ge’ye ayırdığı bütçenin ülke ortalamasının üç katına karşılık geldiğini belirten Kastaş Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, yarının ihtiyaçları için bugünden çalıştıklarını ve müşterilerin bugünkü taleplerine de uygun çözümler geliştirdiklerini vurguladı. 

Atılgan, Akışkan Gücü sızdırmazlığı geliştirme ve test projelerinin uygulamaya alınmasıyla, küresel ölçekteki rakipleri ile aynı seviyeye ulaştıklarının bilgisini verdi.

“Ar-Ge Merkezi unvanını almamız, her geçen gün özel tasarım, malzeme,  ya da sistem geliştirme ihtiyacı doğurduğu, pazar ihtiyaçlarının dinamik olarak değiştiği bir ortamda sürdürülebilir büyümenin yenilikçi ve kaliteli ürün üretim sistemleri ile mümkün olduğunun bilincinde olupve bu doğrultuda oluşturduğumuz uzun vadeli Ar‐Ge ve tasarım stratejilerimizin bir ödülüdür. Ayrıca gelecek Ar-Ge projelerimiz için de önemli bir motivasyon kaynağıdır” dedi.