Türkiye, Ortadoğu, Doğu Avrupa bölgelerinde uygulamalarda bulunan SimTekno, endüstriyel sensörler, kamera sistemleri, barkod ve karekod okuyucular, endstriyel ölçüm sistemleri ile ilgili hizmet veriyor.
SimTekno, temassız infrared sıcaklık ölçümü, statik elektrik yükleme cihazları, temassız mesafe, deplasman ve kalınlık ölçümü, statik elektrik alan statik eliminatörler, çap ölçümü ve kameralı görüntü işleme sistemlerinin aydınlatma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuştur.

 Ayrıca firma, kurulduğu yıldan itibaren distribütörlüğün yanında yerli üretim konusunu da hedefliyor.   Firma, STKTEC markası ile kaliteli antistatik ürünler üretmeyi amaç edinmiş ve özellikle makina imalatçıları ile yaptığı başarılı çalışmalarla sektörde kısa sürede kendisine sağlam bir yer edinmesi ile dikkat çekiyor. COGNEX firması ile yaptığımız ASP anlaşması ile Endüstriyel Kamera Sistemleri ile ilgili de çalışmalarına devam eden SimTekno’nun merkez ofisi İstanbul’da bulunuyor. Ayrıca Bursa, İzmir,  Gebze ofisleri ve Ankara, Çorlu partnerleri ile müşterilerine sürekli ve kaliteli hizmeti sunuyor.