Güvenlik ışık perdesinin yeni yapı serisi SLC/SLG 440 IP69K, bu sektörlerde yaygın olan günlük temizlik işlemlerine karşı dayanıklıdır. Dikkatlice düşünülmüş detaylı tasarımı sayesinde yapı serisi, yüksek basınç veya buhar püskürtmeli temizleme sırasında suyun girişine karşı koruma anlamında IP69K koruma derecesine ulaşmıştır. Buna temassız koruma tertibatının (BWS) contalarının çok yüksek gereksinimleri karşılaması ve su, alkaliler, köpük, sıcak buhar veya yüksek basınçla sıkça temizlemeye dayanması da dahildir. Ayrıca yeni yapı serisi BWS, "hijyenik tasarım" ilkelerine göre tasarlanmıştır.

YAPISI NASILDIR? 

SLC/SLG 440 IP69K'nın kapakları, kablo girişi ve montaj parçaları paslanmaz çelikten (V4A) yapılmıştır. Şeffaf koruyucu boru, sadece yüksek bir deterjan direncine değil, aynı zamanda yüksek mekanik yüklere de dayanabilen polikarbonattan (PC) yapılmıştır. Örneğin, gıda üretiminde, yüksek basınçlı temizlik sırasında temizlik aparatlarının yanlışlıkla SLC/SLG 440 IP69K muhafazasına çarpması veya bir taşıma aracıyla çarpışması durumunda, sağlam koruyucu boru sayesinde güvenlik ve koruma fonksiyonu hala mevcut olacaktır. Böylece malzeme, daha fazla kullanılabilirlik ve güvenlik ışık perdelerinin ve ışık ızgaralarının uzun ömürlü olmasın garanti eder ve ayrıca kapsül boru, güvenlik sensörlerinin kompakt bir yapı şekline sahip olmasını sağlar: Koruyucu borunun çapı sadece 50 mm'dir. Bu bileşenlerin malzeme direnci de bağımsız test laboratuvarı Ecolab tarafından doğrulanmıştır. 

ENTEGRE IŞIN KÖRLEMESİ

Bu BWS yapı serisinin diğer özellikleri arasında, çifte onaylama, kontaktör kontrolü ve örneğin durdurma sinyalini tetiklemeden hareketli parçaların koruyucu alandan geçirmeye izin veren entegre ışın körlemesi mevcuttur. Uygulamaya uygun diğer bir işlev, kirlenme göstergesidir. Sensörün aldığı sinyal zayıfladığında, görsel bir uyarı mesajı verilir. Bu durumda kullanıcı, plansız tesis durmaları oluşmadan önce müdahale edebilir.  Makina güvenliği alanında uluslararası pazar ve uzmanlık öncüleri arasında yer alan Schmersal grubu, 25 binden fazla farklı şalter cihazına dayanarak insanların ve makinaların güvenliği için sistem çözümleri sunuyor.