Schmersal, konveyörlerin kişisel ve proses koruması için bileşenler ve sistemler sunuyor. Schmersal Grubu, Almanya'nın Dortmund şehrinde düzenlenecek Solids 2022 fuarında dökme malzemelerin taşınması için tesislerin güvenli ve verimli bir şekilde tasarlanmasını sağlayan bir Demo konveyör sistemi kullanarak çeşitli yenilikçi sistemleri tanıtacak. Schmersal özellikle durum izleme için çözümler sunacak. 

MAKİNA VE KİŞİSEL KORUMA SİSTEMLERİ

Schmersal sistemleri, insanların güvenliğini ve süreçlerin korunmasını, kısmen tek bir cihazla sağlar. Modüler HDS serisi, tek bir cihaz platformunda çeşitli işlevler sunar: çekme halatı acil durdurma anahtarı olarak tasarlanmış bir ACİL DURUM DURDURMA ve konveyör sistemlerinde proses koruması için önemli bir unsur olan bant kayması izleme. HDS serisinin şalterleri isteğe bağlı olarak Dupline kurulum veri yoluna bağlanabilir, böylece şalterler seri olarak kolayca anahtarlanabilir ve teşhis verileri daha iyi iletilebilir. Durum bilgisi iletilerek anormallikler tespit edilebilir ve arızalar daha hızlı giderilebilir. Bu da arıza ve kesinti sürelerini azaltır. Schmersal şu anda, uzun mesafelerde durum bilgilerinin kablosuz iletimi için entegre telsiz elemanlı bir HDS şalterinin prototipini test ediyor.

TESİS VE YATIRIM KORUMA SİSTEMLERİ

Konveyör izleme sistemleri, yüksek sistem kullanılabilirliği sağlar. Schmersal, makina güvenliği için kendi bileşenlerine ve sistemlerine ek olarak, artık sistem ortağı ROXON aracılığıyla mevcut veya yeni konveyör sistemleri için otomatik bir çevrimiçi izleme sistemi de sunabilmektedir: HX270, konveyörün hem malzeme tarafı hem de akış tarafı için gerçek zamanlı 3D optik bant yüzey taramasına olanak tanır. Yenilikçi 3D görüntü analiz algoritmaları ile yüksek hızlı hassas taramalar sayesinde bant yüzeyindeki her türlü değişiklik ve hasar 7/24 tam otomatik olarak tespit edilebilmektedir. Sistem, isteğe bağlı bant kalınlığı ölçümü ile akıllı bakım ve onarımları mümkün kılan tam donanımlı bir durum izleme çözümü sunmaktadır. Bu sayede hem proses maliyetleri hem de üretim kaybı maliyetleri önemli ölçüde azaltılabilir.

"TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR" "TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR"

MALZEME VE KALİTE İZLEME SİSTEMLERİ

Bir PGNAA analizine dayalı olarak, dökme malzemelerin temel bileşimi, konveyör üzerinde çevrimiçi ve gerçek zamanlı olarak belirlenebilir. Bu ölçüm yöntemi, kömür, çimento, mineral ve çelik endüstrilerinin proseslerini ve genel kalite güvencesini sürdürülebilir bir şekilde iyileştirmede destekler.