Piyasaya düzenli şekilde katma değeri yüksek ürünler sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Savior Otomasyon Ürün Yöneticisi Özgür Özkök, "Bunlardan önde gelenlerini ve makro özelliği sayesinde dokunmatik ekranların çoğunu, basit bir kontrol yazılım yeteneğiyle birlikte sunuyoruz. CMT Serisi dokunmatik ekranlar ile profesyonel bir ağ oluşturulması ise tesislere ve uygulama yapılan makinalara eklenen ciddi bir katma değer. CMT Serisi panellerden birine yapılan ekran yazılımı diğer CMT ekranların tamamında açılabilmektedir. Böylece kullanıcı bulunduğu konumdan bağımsız olarak bütün tesisi kontrol edebiliyor" dedi. Euradrives E2000 Serisi inverterlerin sıralı işlem özelliği ile çeşitli uygulamalarda PLC kullanımı gerektirmeden kolay çözüm sunduğunu söyleyen Özkök, "Yine Panasonic RTEX haberleşme özelliğine sahip servo sürücüler ve FP7 Serisi PLC’ler haberleşme yetenekleri ve yüksek çevrim hızları sayesinde daha önce zor olarak bilinen pek çok uygulamayı kolay hale getiriyor" dedi. Özkök, Savior'un 2019 gündemini ve önceliklerini paylaştı. 

UYGULAMAYA ÖZEL SEÇİMDE HANGİ KRİTERLER ÖNE ÇIKIYOR? 

Weintek firmasının panelleri 300’den fazla cihazı desteklediğinden, neredeyse piyasada bulunan bütün markalarla haberleşebiliyoruz. Euradrives inverterler 2000Hz çıkış sayesinde spindle (yüksek hızlı) motor ve benzer uygulamalar için ideal çözüm sunuyorlar. Weintek panellerimiz ve Panasonic PLC’lerimiz yine üst düzey makro yazılım özellikleri ve PLC tarafında kullanıcıya özel oluşturulabilen fonksiyon blokları sayesinde paketleme makinaları, endüstriyel çamaşır makinaları, dolum makinaları ve çeşitli proses otomasyonlarında ön plana çıkmaktadır.

2019'DA DAHA ÇOK HANGİ SEKTÖR VE UYGULAMALARA ODAKLANACAKSINIZ? 

2018 için farklı hedeflerimiz vardı. Bunları kısaca üç adımda listelersek; 1- OEM’ler için özel çözümler 2- XE&CMT Serisi üst düzey ürünlerin daha fazla kullanıcıyla buluşturulması 3- adet bazlı hedeflere ulaşılarak daha fazla kullanıcıya temas edilmesi diyebiliriz.

1.hedefimiz doğrultusunda Weintek dokunmatik ekranların özel fonksiyonlarını kullanarak OEM ‘lerimize ve çeşitli kullanıcılarımıza çözümler sunduk. Burada Savior  açısından önemli olan ürünün teknik özelliklerinin değerlendirilerek müşterilerimizin makinalarına ve sistemlerine katma değer eklemekti, Weintek’in yenilikçi çözümleri sayesinde bunu büyük ölçüde sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Özel çözüm sağladığımız firmalar ile partner gibi çalışmaya devam ettiğimizden bu konuyu oldukça önemsiyoruz.

2. hedefimiz olan CMT Serisi panelleri ön plana çıkarmamızdaki amaç üst düzey özelliklere sahip Weintek panellerin kullanıcı ile buluşturulmasıydı. Bu uzun süreli bir hedef olduğundan çözüm sunduğumuz müşterilere ürünü ve sağlayacağı ek avantajları ileterek ilerliyoruz. Temel hedefimiz müşterilerimizin makinalarına ve sistemlerine CMT serisi ile katma değer sağlamak olduğundan bunu sürekli devam eden bir süreç olarak kabul ediyoruz. CMT Serisi Weintek ürünlerinde bu aşamada IPAD ve Android cihazların dokunmatik ekran olarak kullanılmasını sağlayan CMT-SVR kodlu ürünü pek çok uygulamaya verdik. Aynı şekilde HD TV’nin görsel ekran olarak kullanılmasını sağlayan MTV-100 kodlu ürün de pek çok sisteme eklendi. Diğer CMT Serisi ürünleri de özelliklerini ön plana çıkaracak şekilde daha fazla kullanıcı ile buluşturmak için 2019 yılında çalışmalarımıza devam edeceğiz.

3. hedefimiz daha çok adet bazlı satışlarımız ile ilgiliydi ve 2018 hedeflerimizi adet bazlı olarak geçtik ve Weintek ürünlerini önceki senelere oranla daha fazla kullanıcıya ulaştırmış olduk. Neredeyse makinanın bulunduğu tüm uygulamalarda ve farklı tip proseslerin işlediği tesislerin tamamında Weintek panellerin kullanılması mümkün. Poşet kesim, paketleme, endüstriyel çamaşır makinası, medikal sektörü, dolum Makineleri Weintek panellerin kullanıldığı aklıma gelen öncelikli uygulamalar ve sektörler. 

TÜRKİYE PAZARINA NASIL ULAŞIYORSUNUZ? 

Biz mümkün oldukça sosyal medyayı kullanmaya çalışıyoruz. Ürünlerimizi kullanan partnerlerimize daha hızlı ulaşabilmek için weintek.com sitesini açtık. Weintek firmasına ait yeni ürünleri ve haberleri tamamen Türkçe olan bu sitede paylaşıyoruz. Bunun yanı sıra savior.com.tr web sitesinde yer alan forum bölümü ile bütün ürün gruplarımıza hızlı şekilde destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu desteği ortalama 10 yıl ve üzeri deneyime sahip 5 kişilik teknik destek ekibimizle veriyoruz. Savior Otomasyon ve Savior Solar adında Instagram’da iki hesap açarak buradan da ilgililere ulaşmayı hedefledik. Euradrives için de yine tr uzantılı ayrı bir Türkçe site oluşturarak en kısa zamanda müşterilerimizin ve tüm ilgilenenlerin kullanımına sunacağız. Bunların yanı sıra teknik kadromuz ile Panasonic Servo, Panasonic PLC, Weintek HMI’lar, Danfoss inverterler, Euradrives inverterler, GE Şalt ürünleri ve diğer ürün gruplarımızla ilgili Savior merkez eğitim salonumuzda, şubelerimizde ve gerektiğinde de müşteride teknik eğitimlerimiz oluyor. Özel projeler için ise servis bölümünde ve teknik destek bölümünde bulunan toplam 10 kişilik deneyimli ekibimiz ile sahada uygulama desteği veriyoruz.

ÜRÜNLERİNİZ ENDÜSTRİ 4.0 ÜRETİM SÜREÇLERİ İÇİN NELER VAAT EDİYOR?  

Savior Otomasyon’un ürünleri Endüstri 4.0’ı tam anlamıyla desteklemenin yanı sıra MQTT ve OPC UA özellikleri sayesinde veriyi verimle şekilde dağıtmaktadır. MQTT kısaca yoğun bir verinin ilgili cihazlara filtrelenerek iletilmesi demektir. Örnek olarak 1. cihaz sadece sıcaklık bilgisini alırken, 2. cihaz talep doğrultusunda nem, tank doluluk oranı gibi bilgileri alabilmektedir. Bu da veri yoğunluğunu en aza indirerek optimum hızın yakalanmasını sağlar. Weintek ayrıca IIOT kavramını getirerek Nesnelerin Interneti yerine Endüstriyel Nesnelerin İnterneti'ni tanımlamıştır. Bu sayede otomasyon uygulamalarına uygun daha güvenilir bir nesnelerin interneti özelliği uygulamalarda kullanılabilmektedir. Kısacası üretim süreçlerinde haberleşmeyi en hızlı ve optimum hale getirerek verimliliği artıran Endüstri 4.0'a Weintek’in kattığı MQTT, OPC UA, IIOT, EA2.0, Wi fi desteği gibi özellikler üretim sürecini kusursuz hale getirmektedir.