Islak mendil üreticisi Sapro, yatırımını 2020 yılında gerçekleştirdiği Bulgaristan'daki üretim tesisini 2021 Ocak ayı itibarıyla faaliyete başladığını duyurdu.

45 MİLYON PAKET ISLAK MENDİL ÜRETECEK

Şirket, 2020'de ihracatta gösterdiği başarıyı 2021 yılında da göstermek için kolları sıvadı.

Avrupa’ya yönelik çalışmalarına yeni bir atılım getirecek olan Bulgaristan fabrikasını ocak ayı itibariyle faaliyete geçiren firma, yeni fabrikasında yıllık 45 milyon paket ıslak mendil üretmeyi hedefliyor.

Markalı (private label) ürünlerini 6 kıtada 70’i aşkın ülkeye ihraç eden firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Zincirkıran, Bulgaristan’daki yatırımın Avrupa’ya açılan en büyük kapı olduğunu vurguladı.

Zincirkıran, “Balkanlar’da büyük bir potansiyelimiz var. O bölgede ürünlerimize yönelik taleplerde kayda değer bir artış söz konusu. Biz de Bulgaristan’daki tesisin önemli bir başlangıç olduğuna karar verip ıslak mendilin bu faaliyette de üretimini devreye aldık" ifadelerini kullandı.

"5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPTIK"

Halihazırda Silivri'de konumlanan 73 bin metrekarelik tesislerde üretimin büyük bir ivmeyle devam ettiğini belirten Zincirkıran, "Dünyanın 6 kıtasına ihracat yapıyoruz ve farklı ülkelerde 7 depomuz mevcut. Ancak üretimi Türkiye dışına taşımaya Bulgaristan’da başlatmak istedik. Burası Silivri’deki tesislerimize sadece 300 kilometre uzakta. Avrupa’daki talepleri karşılamak adına bu faaliyeti çok önemsiyoruz" dedi. 

Bulgaristan fabrikaları için yaklaşık 5 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını sözlerine ekleyen Zincirkıran, fabrikanın istihdama da büyük bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

İHRACATTA YÜZDE 40'LIK BÜYÜME GERÇEKLEŞTİRDİ

Sapro, 2020 yılını büyük bir atılımla geçirerek ihracatta yüzde 40 büyüme gerçekleştirmiş, Sapro A.Ş., İKMİB verilerine göre ıslak mendil ihracatında 2019 yılında ilk sırayı almıştı.