Covid-19 döneminde gıda güvenliği ile ilgili sunduğu yenilikçi çözümlerle dikkat çeken Saica Pack Türkiye, Sakarya tesisleri için “Üretim ve Kalite Süreçlerinde %100 Gıda Güvenliği"ni belgeleyen AA derece BRC/PM sertifikasını almaya hak kazandı.

AMBALAJLARI, YÜZDE 100 HİJYEN SAĞLIYOR

Milyonlarca tüketicinin hayatına dokunan gıda ambalajlarının güvenliği, bilhassa koronavirüs ile birlikte önemini arttırdı. Perakende markaları bu alandaki süreç iyileştirmelerini hızlandırırken, tedarik zincirinde gıda güvenliğini sağlayan ambalaj üreticileri de bu konuda önemli adımlar atmaya devam ediyor. 

Normalleşme öncesi pandemi sürecinde gıda güvenliği ile ilgili sunduğu yenilikçi çözümlerle dikkat çeken Saica Pack Türkiye, Sakarya tesisleri için “Üretim ve Kalite Süreçlerinde %100 Gıda Güvenliğini belgeleyen AA derece BRC/PM sertifikasını almaya hak kazandı.

Dünya’da 20’yi aşkın ülkede gıda ambalajlarındaki güvenlik standartlarını koruyan BRC/PM sertifikası, 150-200 derece ısı ile izole ortamda üretilen oluklu mukavva ambalajlarının tüketiciler için yüzde 100 hijyen sağladığını belgeliyor. 

"PERAKENDE SEKTÖRÜNE DEĞER KATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saica Pack Türkiye Ülke Müdürü Ergun Nalbantoğlu, sürdürülebilir bir gelecek için gıda güvenliğinin önemine dikkat çekerek, tüketicilerin alışveriş tercihlerinde hazır gıdanın artmasıyla beraber market raflarındaki ambalajlı gıda ürünlerinin söz konusu standartları sağlaması gerektiğini söyledi.

Gıda güvenliği ve ambalaj hijyeninin üretime başladıkları günden bu yana kendileri açısından kilit öneme sahip olduğunu vurgulayan Nalbantoğlu, inovasyon odaklı uçtan uca müşteri çözümleriyle aldıkları sertifika ile taçlandırarak perakende sektörüne değer katmaya devam edeceklerini ifade etti.