Rüzgar değil, yelken yön belirler!
Dünyanın önde gelen otomasyon firması Festo, “Rüzgar değil, yelken yön belirler!” ana temasında, sunumlar ve bir de panel düzenledi.

Festo Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Türüdü açılış konuşmasında, bazen rüzgarlı bazen fırtınalı günlerden geçtiğimizi belirterek, “Yepyeni teknolojik değişimleri görüyoruz.

‘Globalleşiyoruz’ derken, Amerika’dan birileri çıkıp bizi yerelleştirebiliyor. Dünya daha muğlak. Ve gelecek nasıl olacak?” sorularını sordu.

Makinacılar, otomasyon teknolojisi ve tedarikçilerin de olduğu katılımcılar, Festo’nun Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisini hınca hınç doldurdu.

Bizi nasıl bir gelecek bekliyor, Festo Otomasyon Endüstrisi hangi yöne doğru gidiyor?, Nereden geldik, nereye doğru gidiyoruz, başlıklı sunumlardan sonra, Dünya ve Türkiye’deki gelişmeler ve sektöre yansımaları paneli, interaktif katılımla yapıldı.

Uluslararası otomasyon teknolojisi tedarikçisi ve endüstriyel eğitim ve öğretim programlarının önde gelen performansıyla tanınan Festo’nun Türkiye ekonomi panelinde, reel sektörü temsilen gelen katılımcıların, “finans” temalı sorunları da tartışıldı.

Fetso Hakkında:
Festo, dünya çapında lider otomasyon teknolojisi tedarikçisi ve endüstriyel eğitim ve öğretim programlarında performans lideridir. Müşterilerinin üretkenliği ve rekabet gücünü en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir.
İstanbul Merkez ofisinin camlarında Mevlana motiflerini işleyecek kadar yerel, dünyadaki 176 ülkede yenilik ve teknolojileri paylaşacak kadar globaldir.

Cowshed 4.0

Sayısallaştırma tarım sektörüne geldi. Cowshed 4.0'da, robotlar hayvanları besliyor ve sağıyor. Dijital sistemler ayrıca sağlıkları hakkında önemli ölçümler kaydetmektedir ve çiftçiyi giderek bir veri yöneticisine dönüştürmektedir.