İSTANBUL (AA) - Endüstriyel otomasyon şirketi olan Rockwell Automation, uzunca bir süredir iş birliği yürüttüğü Market Otomasyon'u Türkiye'deki tek yetkili distribütörü olarak belirledi.

Dünya üzerinde 80'i aşkın ülkede 23 bini aşkın insana istihdam olanağı sunan Rockwell Automation, "Tek Distribütör (Limited Distributor)" modelini Türkiye'de de faaliyete geçirdi. Firma Market Otomasyon ile Türkiye'de bütün ürün gruplarına hizmet edecek tek distribütörlük anlaşmasını imzaladı.

Rockwell Automation Ülke Direktörü olan Ediz Eren, tek distribütörlük modelinin duyurusunun yapıldığı toplantıda yaptığı konuşmasında, dünya üzerinde Endüstri 4.0 mevzusunda en çok yatırımın Avrupa Birliği ülkelerinde yapıldığına değinerek, 2009 senesinden beri a iş ortakları olan Market Otomasyo'unn, bugünden itibaren çözümleri ile ürünler için Türkiye'deki tek yetkili distribütörleri olduğunu söyledi.

Yapmış olunan bu anlaşma çerçevesinde Market Otomasyon ile beraber Marmara Bölgesi dışında bilhassa Anadolu'da büyümeyi amaçladıklarını aktaran Eren, amaçlarının özellikle Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde hızlı bir büyüme gerçekleştirmek olduğunu söyledi.