Müşteri odaklı çözümler sunan Rockwell’in, sektördeki tecrübelerinin yanı sıra profesyonel ekipleriyle öne çıktığını söyleyen Mustafa Selçuk Aycıl, bunun yanında çok özel ürün grupları ve makinalarda kullanılan, iTrak, MagneMotion gibi uygulamalarıyla da en zorlu uygulamalarda da benzersiz çözümlerle tercih edildiklerini vurguladı. “Bugün çok köklü ve sektöründe lider firmaların yüksek teknoloji içeren makinalarına baktığınızda, Rockwell Automation ürünlerini çoğunlukla görebilirsiniz. Bu da en alt seviyeden en üst seviyeye kadar gerekli ürün, çözüm ve tecrübeye sahip olduğumuzu gösteriyor” şeklinde açıklamalarda bulunan Aycıl sorularımızı yanıtladı.  

TÜRKİYE PAZARINA NASIL ULAŞIYORSUNUZ? 

Türkiye, gerek jeopolitik gerekse sosyokültürel konumu gereği önemli bir noktada. Faaliyetlerimizi bu kapsamda sadece Türkiye pazarı olarak değerlendirmemek gerekir. 
Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Yakın Asya gibi pek çok bölgeye ihracat yapan üreten bir ülke konumundayız. Tabii ki dünyanın pek çok bölgesi ile çalışan müşterilerimiz var. Ancak yakın coğrafyayı da Türkiye pazarı gibi değerlendiriyoruz ve bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Pazara sunduğumuz yeni ürünleri gerek yerel gerekse global fuarlar aracılığıyla duyuruyoruz. Yurt içi ve yurt dışı pazarlama çalışmaları kapsamında workshoplar ile tanıtım ve eğitimler düzenleyerek yeni ürünlerimizi anlatıyoruz.

SATIŞ ÖNCESİ, SATIŞ VE SATIŞ SONRASI NE TÜR TEKNİK HİZMET VE DESTEKLER SUNUYORSUNUZ?

Öncelikle satış öncesinde neler yaptığımıza değinecek olursak, profesyonel teknik ve satış ekibine sahibiz. Özellikle ‘Original Equipment Manufacturer’ – ‘Orijinal Ekipman Üretici’leri (OEM) için doğru tercihlerin, doğru makinada yapılması gerekmektedir. Zorlu motion uygulamalarından tutun da daha detaylı proses uygulamalarına kadar bu geçerlidir. Dolayısıyla işini bilen bir teknik ekibe sahip olmalısınız. Örnek olarak, Global OEM Teknik Danışmanı dediğimiz ve sırf makina imalatçılarının bu tip ihtiyaçlarını belirleyen profesyonel bir ekibe sahibiz. Bu ekipler, kendi içlerinde ise müşteri ve sektöre bağlı olarak farklılık gösteriyor. Bize göre satış, teknik anlamda da işler yolunda gidiyorsa satışın doğru yapıldığını gösterir. Satış sonrası da en az satış öncesi kadar önem taşımaktadır. Sattığınız bir ürünün arkasında durmanız, gerekli servis ve yedek parça tedariği sağlamanız ve ürünün uzun süre bulunabilir olması günümüz satış stratejilerinin olmazsa olmazıdır. Rockwell Automation olarak güçlü bir satış sonrası hizmet ağımız bulunmaktadır. Global olarak baktığımızda da satış sonrası hizmet desteği konusunda en iyilerden olduğumuzu söyleyebiliriz. 

ROCKWELL AUTOMATION, ENDÜSTRİ 4.0 ÜRETİM SÜREÇLERİ İÇİN NELER VAAT EDİYOR?  

‘Smart Manufacturing’ ve ‘Machine’ konseptindeki makinalar ilgili endüstriler tarafından talep edilmektedir. Makina düzeyinde akıllı cihazları kurmak entegre network mimarisi ile bağlantı kurabilmek anlamına gelmektedir. Bu sayede fabrikadaki tüm varlıkların izlenmesi, ölçülmesi ve takip edilmesine imkan sağlanarak üretimde gerçekleşen fiziksel durumlar dijital dünyaya en doğru şekilde modellenmektedir. Bu modelleme ile beraber gelecek yatırımları doğru planlanacaktır. Ürünlerimiz sürekli olarak iyileştirilmekte ve geliştirilmektedir. Bütün ürünlerimiz Endüstri 4.0’a uygun hale getirilmiştir. Bahsi geçen akıllı sistemlerimiz ve çözümlerimiz çok daha hızlı, verimli ve kolay olmayı vaad etmektedir. Kısa süre içerisinde yaygınlaşacak olan IoT teknolojisi, sanayimize büyük yenilikler kazandıracaktır. Biz bu teknolojinin öncüleri arasında yer almaktan gurur duymaktayız.