Endüstriyel otomasyonda dünya liderlerinden Rockwell Automation, sistem entegratörlerine özel eğitim ve etkinliklerle onların gelişimini desteklerken, pazarda hızlı ve doğru hareket edebilmelerine de esneklik kazandırıyor. 

Şirket, sistem entegratörlerini System Integrator, Recognized System Integrator ve Solution Partner olmak üzere 3 ana kategoride konumlandırırken hem finansal hem de teknik açıdan gelişimlerine de doğrudan katkı sağlıyor.

“PARTNERLİĞİN KARŞILIKLI KATMA DEĞER YARATMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Rockwell Automation Türkiye - Sistem Entegratörleri Satış Yöneticisi Umut Kiper, Rockwell Automation’ın partnerleriyle birlikte büyümeyi hedefleyen bir şirket olduğunu belirterek, partnerliğin karşılıklı katma değer yaratması gerektiğine inandıklarını vurguladı.

Rockwell Automation olarak bu anlamda elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz diyen Kiper, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu bakış açısının yansımalarını gerek globalde gerekse Türkiye’de oldukça pozitif sonuçlar alarak görüyoruz. Rockwell Automation Türkiye olarak, global sistem entegratörü yapılanmamızı Türkiye’de de aynı şekilde uyguluyoruz. Sistem entegratörlerimiz ile çok yakın çalışan satış ve teknik ekiplerimiz mevcut. Bu yapılanma partnerlerimizin pazarda hızlı ve doğru hareket edebilmelerine çok önemli katkı sağlıyor.” diye konuştu.

“PAZAR REKABET KOŞULLARINDA ELLERİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

Tüm sistem entegratörlerinin pazarda önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken ve son kullanıcıların talep ettiği projelerin büyük bir kısmını sistem entegratörlerinin gerçekleştirdiğini söyleyen Kiper, özel programları hayata geçirdiklerini belirtti

Kiper, “Onların teknik gelişimlerini sürdürmelerine destek olduğumuz, yaşayan ve gelişen PartnerNetwork™ programımız sayesinde partnerlerimizin değişen teknolojiye ve uygulamalara hızla entegre olmalarını sağlıyoruz. Böylece pazardaki rekabet koşullarında ellerini güçlendiriyoruz. “ dedi.

Recognized System Integrator ve Solution Partner’ler için yıllık bir bonus uygulamalarının bulunduğunu vurgulayan Kiper, sözlerine şöyle devam etti:

“Uygulamamızla birlikte yıllık olarak bonus kazanabiliyorlar. Partnerlerimiz, PartnerNetwork™ hesaplarına yatırılan bonusları, ürün veya hizmet alımında kullanabiliyor.
Bunların yanı sıra lokal mühendislik ekiplerimizle birlikte, her çeyrekte partnerlerimize özel planladığımız “Yeni Teknolojiler & Çözümler” başlıklı eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Her yıl TechEd™ adı verilen ve 1000’den fazla partnerin katıldığı yaklaşık bir hafta süren özel bir etkinliklerinde bulunduğunu hatırlatan Kiper, bu etkinlik sayesinde Türkiye'deki partnerlerin farklı ülkelerde yapılan projelerini dinleme fırsatı elde ettiklerini hatta kendi projelerini sunma fırsatı yakaladıklarını da belirtti.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Rockwell Automation’ın uzun yıllardan bu yana, tüm ürün ve çözümlerini endüstriyel dönüşümü göz önünde bulundurarak geliştirdiğini de vurgulayan Kiper, sistem entegratörlerinin dijital dönüşümde kendilerini geliştirmelerinin bir lüks değil, günümüzde bir zorunluluk haline geldiğini hatırlattı. 

Tecrübeleri ile FactoryTalk® InnovationSuite adında bir platform ortaya çıkardıklarını söyleyen Kiper,  sözlerine şöyle devam etti:

“FactoryTalk® InnovationSuite ile işletmelerin üretim performanslarını ve verimliliklerini takip ediyor, aynı zamanda da analitik ve kestirimci bakım gibi uygulamalarla daha etkili çalışmalarına olanak sağlıyoruz. Pazarda bu konuyla ilgili ciddi bir talep var. Sistem entegratörlerinin zaman kaybetmeden dijital dönüşüm konusunda kendi gelişimlerine yatırım yapmaları gerekmekte. Bu sayede kendilerine çok daha yeni pazarlar açabilir, aynı zamanda kendilerini ön plana çıkaracak farklılığı gösterebilirler.” dedi.

Şirketin ayrıca sistem entegratörlerine yönelik gerçekleştirdiği Rockwell Automation TechEd™ etkinliği de bulunuyor. Söz konusu etkinlikte bir hafta boyunca teknik eğitimler verilirken katılımcılar bu eğitimleri eş zamanlı olarak hands-on uygulamalar üzerinde de test edebiliyor. 

2020 yılında pandemi sebebiyle gerçekleştirilemeyen Rockwell Automation TechEd™ EMEA‘nın, 2021 yılında İspanya’da, 2022 yılında İsveç’te gerçekleştirilmesi planlanıyor.