Beyaz eşyadan, otomotiv ve gıdadan, kişisel bakım ürünlerine kadar pek çok sektörde tercih edilen robotlu etiketleme sistemlerinin firmalar için birçok avantajları var.
Bu avantajlar:

1)    Üretimde kalite
Etiketlerin manuel olarak elle yapıştırılması, kişiye bağlı olduğu için çoğu zaman hata riski barındırıyor. Etiketleme sistemi otomatize edildikten sonra robot ucuna entegre edilen vakum padleri sayesinde ürün üzerinde her defasında, tam olarak hedeflenen noktalara etiketleme yapılması sağlanıyor. Bu özellik sayesinde hata olasılığı sıfırlanırken, üretimde kalite standardı yakalanmış oluyor.

2)    Kesintisiz ve hızlı üretim 
Seri üretim hatlarına sahip olan sektörlerde etiketleme yapmak için üretimin yavaşlaması, verimliliği çok büyük oranda düşürmektedir. Robotik etiketleme sayesinde, yürüyen üretim bandı üzerinde ürünün yavaşlatılmasına gerek olmadan yüksek hızda etiketleri taşıyarak etiketleme yapılabiliyor. Üretim hatlarında meydana gelen yavaşlama ve durmaların engellenmesi ile tesisin verimliliği ve karlılığı artıyor.

3)    Esnek üretim
Her sektörün ürünleri ve üretim hattı farklılık gösterdiği için etiketleme ihtiyaçları da değişim göstermektedir. Firmanın ihtiyaçlarına göre yapılan etiketleme otomasyonları ile ürünlerin üzerindeki farklı yüzeylerin, farklı yerlerine etiketleme yapma imkanı oluyor.

4)    Sarf malzemeleri tasarrufu
Hızlı Ribon tasarruflu olan yaz-yapıştır modülü ile sarf malzeme tasarrufu sağlanıyor ve böylece giderler azaltılıyor.

NOVEXX SOLUTION 50 YILDAN FAZLA TECRÜBESİYLE ETİKETLEME ÇÖZÜMLERİ SUNUYOR

Etiketleme çözümlerinde uzmanlığını kanıtlamış olan Almanya merkezli NOVEXX SOLUTIONS müşterilerinin ihtiyaçlarına özel olarak geliştirdiği etiketleme projeleri ile hem son tüketiciye yönelik ürün ve çözümler sunuyor hem de entegratör firmalara aplikatör parçalarıyla destek veriyor. 

Benzersiz ve hızlı Ribon tasarruflu yaz-yapıştır modülü, hızlı ve kolay entegrasyon sağlayan gelişmiş I/O özellikli farklı yazıcı emülasyonu gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor. Öne çıkan sistem kurulumları NOVEXX SOLUTIONS tecrübesi ile yaklaşık 10 gün gibi kısa bir sürede projelendirilip, demo kurulumları ve eğitim hizmeti verilerek, sistem çalışır halde üretim hattına sunuluyor.

http://www.novexx.com.tr/