Schmersal, ATEX direktifine göre tasarlanan RFID tabanlı güvenlik sensörü EX-RSS16 ile işlevsel güvenlik ve patlama koruması gibi önemli özellikleri bir arada sunuyor.

EX bölgeleri 2 (gaz EX, kategori 3G) ve 22'de (toz EX, kategori 3D) kullanılabilen ATEX Direktifi 2014/34/EU'ya göre tasarlandı.

Ürün, sistem güvenliği için ISO 13849 uyarınca işlevsel güvenlik ve patlama koruması gibi iki önemli özelliği bir arada sunuyor.

Ek bir enerji sınırlama cihazına ihtiyaç duymadan ateşleme koruması sınıfları Ex ec ve Ex tc'ye de sahip ürün, kapılar, makina akslarının veya diğer dönen, yanal kaydırma veya çıkarılabilir güvenlik ekipmanı dahil olmak üzere çeşitli güvenlik ekipmanlarının konum izlemesi için kullanılabiliyor.

Mıknatıslı tutma ile de mevcuttur ve voltaj olmasa bile bir kapının kapalı tutulmasını sağlayan ürün, dahili RFID teknolojisi sayesinde EX-RSS16, ISO 14119'a göre yüksek kodlama seviyesine sahip. 
Güvenlik sensörlerinde tanılama çıkışı veya SD arabirimi bulunuyor ve seri diyagnostikli 31 adede kadar emniyet şalt cihazı seri olarak bağlanabiliyor.

Seri olarak bağlanan ayrı cihazlardan gelen teşhis verilerinin SD ağ geçidi ve bir fieldbus (örn. PROFIBUS) üzerinden bir kontrolöre iletilmesi sayesinde durum verisi veya hata mesajlarının hızla çözülmesini sağlıyor ve duruş süreleri kısalıyor.

“TEK ÜRÜNDE SUNUYORUZ”

Schmersal Turkey Genel Müdürü Barış Yücel ürüne ilişkin olarak, “PLe/SIL3 güvenlik seviyesi, 3G/3D 2/22 bölgeler için patlama koruması ve RFID ile manipülasyona karşı yüksek kodlama, üç taraftan yaklaşım algılama, mıknatıslı tutma ve sağlam gövde, SD seri diagnostik haberleşme ağı, 31 cihaza kadar PLe güvenlik seviyesi kayıpsız olarak güvenlik sinyallerinin ve SD’nin seri bağlanması. Hepsini tek bir üründe sunuyoruz.” dedi.