Covid-19 sürecinde otomasyonun gücünü ve etkinliğini gösteren Wenglor sensoric electronic, AVM’ler, tren istasyonları, havaalanları ve spor salonları gibi kamuya açık alanlarda “Refleks Sensörleri” ile el dokunmadan elin varlığın tespit ederek dezenfeksiyon döngüsüne başlıyor. 

Söz konusu ortamlarda bulunan tam otomatik el dezenfeksiyon cihazlarında ellerin dokunmasına gerek kalmadan tespit etmek amacıyla firmanın Refleks Sensörleri kullanılıyor.

Sensörler, her iki elin de varlığını doğruladıktan sonra dezenfeksiyon döngüsüne başlıyor.

Bu yöntem kullanılarak patojenik mikropların/bakterilerin yayılması hızlı, etkili ve güvenli bir şekilde önlenebiliyor.

Söz konusu uygulamayı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

ROBOT YATIRIMLARI ZİRVESİ’NDE LANSMANINI YAPMIŞTI

Diğer yandan yaptığı işi robotik sistemlerin gözleri ve kulakları olmak genel olarak duyu organları olmak olarak nitelendiren firma, hassaslığın ve duyuların gelişmiş olmasının robotun performansını artıracağını düşünüyor.

Firma, geçen yıl 5.’si düzenlenen Robot Yatırımları Zirvesi’nde Türkiye lansmanını ilk kez gerçekleştirdiği görüntü işleme sistemlerinde tek platform çözümü inVISION ile kullanıcılara, tek bir yazılım platformu üzerinden hem akıllı kameralarını hem 2D/3D profil sensörlerini hem de üst seviye görüntü işleme sistemleri sunuyor.

Firma ayrıca, robotik kaynak çözümlerinde özel kalite kontrol ve takip sistemlerini de müşterileriyle paylaşıyor.

Otomotiv ve yan sanayinin yanında gıda sektörünü öncelikli hedef sektörleri olarak belirleyen firma, bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor.