Yeni nesil küçük fotoelektrik sensörlerden R103, kendisinden önceki R100 ve R101 modelleri gibi, eksiksiz bir algılama modu ailesini tek ve standart bir gövdenin içinde buluşturuyor. 
R103, karşılıklı tip sensörlerden, birden fazla anahtar noktasına sahip olan sensörlere ve mesafe sensörlerine kadar, tüm fotoelektrik algılama modlarını standart bir tasarımda buluşturuyor. Pepperl Fuchs Fotoelektrik Sensörler Ürün Yöneticisi Sebastian Pesch konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hassas nesne algılama için çoklu piksel teknolojisine ek olarak benzersiz bir lazer teknolojisi olan DuraBeam’den de söz etmeden geçemeyeceğini, bu modelin, LED ve lazer sensörlerin avantajlarını bir araya getirdiğini söyledi. 
Pesch, bunun nedenini, DuraBeam’in -40 °C – +60 °C arasındaki sıcaklıklarda kullanımı mümkün kılması, sağlamlığı ve uzun servis ömrü ile açıkladı. 

SENSÖR VERİLERİNE MOBİL EKRANDAN ERİŞİLEBİLİYOR

Pepperl Fuchs'ın tüm sensör çeşitlerinde sensör düzeyine kadar kesintisiz iletişim sağlayan ve Sensorik4.0®’ın temelini oluşturan IO-Link arayüzü yer alıyor. SmartBridge® teknolojisi, IOLink üzerinden kolayca entegre edildiğinden, sensör verilerine mobil ekrandan rahatlıkla erişilerek, sensör parametreleri ayarlanabiliyor.
Pepperl Fuchs Fotoelektrik Sensörleri Ürün Yöneticisi Holger Unger, R103'ün de geleceğe yönelik bir ürün mimarisi sunduğunu, farklı uygulamalar için entegre bir tasarım ve kurulum kavramı, dolayısıyla maksimum esneklik ve maliyet tasarrufu sağladığını açıkladı. Çalışma prensibinden bağımsız biçimde tüm serilerde sensörleri çok yönlü hale getiren çeşitli bağlantı seçenekleri yer alıyor. Kullanıcılar tek tip bir çalışma kavramından faydalanıyorlar. Çok turlu potansiyometre ve düğmeler, fonksiyonların parametrelerinin hızlı biçimde ayarlanabilmesini sağlıyor. Bu özellikler, bir yandan zamandan tasarruf sağlıyor, diğer yandan işletim hatalarını ve devreye alma maliyetlerini azaltıyor.