Kendi kendine çözüm bulan PSC1 konfigatörü, kullanımı kolay ve sadece bir kaç dakika içinde tasarımcılara anlamlı bir planlama tabanı sağlayan bir araçtır. Ayrıca konfigüratör, iOS / Android uygulaması ile iPad / touchpad'lerde de rahatlıkla kullanılabiliyor. 

Bu sistem, güvenlik sensörlerinin ve güvenlik çıkışlarının seçimini göz önünde bulundurup, otomatik olarak, fiyat konusunda da Schmersal’ın en uygun PSC1 güvenlik kontrolünü seçiyor ve aynı zamanda yapılandırılan yapı grubu için DIN rayında ne kadar yer gereksinimi olduğunu da belirtiyor. Bunun yanı sıra PSC1 konfigatörü, ürün adı, malzeme numarası ve cihazlarla ilgili detayları içeren bir malzeme listesi oluşturuyor.  

Bu liste Schmersal’in çevrim içi kataloğuna bağlanmıştır, böylece cihazlar hakkında ek bilgi gerektiği şekilde öğrenilebiliyor.
Excel veya PDF formatında parça listesi kaydedilebiliyor ve kullanıcı özel bir teklif almak için e-posta ile doğrudan Schmersal'e gönderiliyor.
Kullanıcılar, PSC konfigüratörü sayesinde PSC1 güvenlik PLC’ sini daha kolay sipariş edebilir, doğru konfigürasyonlar oluşturabilir ayrıca dizayn tedarik sürelerini de kısaltabilir. 

FARKLI HABERLEŞME PROTOKOLLERİ MEVCUTTUR

Makinaların güvenlik fonksiyonlarının modüler prensibini kullanarak PSC1 güvenli kontrol sistemi, çok çeşitli uygulama durumlarına adaptasyonunu sağlıyor. 
Bu kontrol sisteminin temel bileşenleri, çeşitli emniyet şalterlerinin güvenli sinyal işlemleri için IO genişletme modüllerinin mevcut olduğu, serbestçe programlanabilir kompakt kontrol üniteleridir.
Kullanıcı, evrensel bir iletişim ara yüzü üzerinden yazılım aracılığıyla kolayca alan protokollerini seçebiliyor ve ayarlayabiliyor.

Geçerli tüm ortak alan sistemlerine aynı donanım ile bağlantı kurulabiliyor.  PSC1 konfigüratöründe aşağıdaki alan protokolleri seçilebilir: PROFINET PROFIsafe, PROFINET, EtherCAT FSOE, EtherCAT,  Profibus ProfiSafe, Profibus  ve Ethernet IP.

Bunun dışından kullanıcı için, bir kez oluşturulan programların kaydedilebileceği, opsiyonel bir SD hafıza kartı da mevcuttur. Bu şekilde örneğin, donanımı değiştirirken yeniden programlama yapmak gerekmiyor. PSC1 konfigüratöründe, merkezi olmayan otomasyon konsepti ve başka bir makina için güvenlik sistemi de planlanabiliyor. 

“Topoloji” işlevini kullanarak, konfigüratörde iki makinenin kontrol sistemlerinin birbirine nasıl bağlandığı gösterilir. PSC1 konfigüratörü aşağıdaki dillerde mevcuttur: Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Japonca, Çince.