Progea Türkiye distribütörü olan ICC'nin Kurucusu Tamer Yiğit “Movicon.NExT'nin 3.4 versiyonu, çeşitli özelliklerle donatıldı, platformun kullanıcı dostu özellikleriyle öne çıkmasının ve tercih edilebilirliğinin bir sebebi oldu" dedi. Benzer otomasyon yazılımlarına göre Movicon Next 3.4’ün öne çıkan önemli özelliklerden biri de "Alarm Dispatcher".

Anlık mesajlaşma servisini kullanarak “Push” tipi olayların bildirilmesi için platforma yeni bir eklenti olan TELEGRAM eklendi. Üretim sahasının alarmları veya olayları, sadece sesli arama, e-posta veya SMS ile değil, aynı zamanda Telegram sayesinde gruplar veya tekli sohbetler ile de bildirilebilecek.

Ayrıca, insancıl-makina arayüzü konsepti, konuşma sentezi ve sesli komutlar sayesinde Movicon.NExT 3.4 tarafından genişletildi. Yeni komut, bir metin dizesini sesli olarak sentezleyi sağlıyor. Bir olay veya alarm, operatör için sesli mesaj oluşturabiliyor. Ses komutları hem sistem komutları hem de nesne komutları olarak kullanılabiliyor.

MOBİL CİHAZLAR İÇİN GÜNCELLENDİ

Movicon 3.4 sürümü ile mobil cihazlar için Movicon.NExT App, App Store, Google Play ve Microsoft Store'daki 3.4 sürümüne güncellendi. İOS ve Android cihazlar için, kullanılabilirliği önemli ölçüde artıran 2 işlevsellik eklendi: Dokunmadan yakınlaştırma ve geri bildirim. Diğer taraftan, Microsoft cihazları için, uygulamanın kullanılabilirliğini HoloLens giyilebilir cihazlarla genişletmek için 2 işlevsellik eklendi: Vokal komutları ve şeffaflık. Bu artırılmış gerçeklik daha yoğun bir deneyim sağlıyor.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler firmasının kurucusu Tamer Yiğit; “Movicon 11 aynı zamanda mevcut kullanıcıların ihtiyaçlarının sonucu olan yeni özelliklerin piyasaya sürülmesiyle önemli bir güncellemeye de konu oldu. Kullanıcılardan gelen ana talep, web üzerinden kontrol sistemlerine daha fazla erişimin gerekliliğidir.” dedi.