Alüminyum sektörünün temsilcilerinden PMS Alüminyum, devreye alacağı yeni yatırımı için gün sayıyor. 

YIL SONUNDA DEVREYE ALACAK

Bursa merkezli firma, TEKNOSAB (Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi)'da 50 milyon avro maliyetle hayata geçireceği yeni üretim tesisi için çalışmalarına devam ediyor.

Firma, yeni fabrikasının ilk etapta 54 bin metrekare açık, 42 bin metrekare kapalı olan kısmını Aralık 2021'de devreye alamayı planlıyor.

"GELECEĞE ATILAN DEV ADIMLAR"

Söz konusu yeni yatırıma ilişkin firmanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yatırım ve çalışmalarımızla gücümüze güç, gücünüze güç katıyoruz. Geleceği şekillendiren PMS ailesi her geçen gün daha da büyüyor. Teknosab’da toplamda 50 milyon Euro’luk yatırımımızda, ilk etapta 54.000 metrekare açık, 42.000 metrekare kapalı olan kısmını 2021 Aralık ayı içerisinde devreye almayı planlıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili yapılan bir diğer paylaşımda ise, "PMS’den geleceğe atılan dev adımlar... TEKNOSAB’da toplamda 50 milyon Euro’luk yeni yatırımımızla, yeni nesil üst düzey modern teknolojiyle entegre edilmiş üretim sürecine geçerek, gücümüze güç katmayı ve en yüksek standartlarda hizmet sunmayı hedefliyoruz." denildi.

ÜRETİMİNİN YARISINDAN FAZLASINI İHRAÇ EDİYOR

Genel merkezi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan firma, 1988 yılında ekstrüzyon presiyle faaliyet gösterdiği sektöre giriş yaptı. 

Günümüzde 60 bin ton ekstrüzyon profil ve yassı mamül üretim kapasitesine sahip olan ve üretiminin yüzde 60'ının ihraç eden firma, Türkiye’de ilk 500 ihracatçı firma listesine adını yazdırmış sektörün önde gelen firmaları arasında yer alıyor.