Ambalaj, otomotiv, elektronik ve beyaz eşya gibi birçok sektörün gelişiminde önemli katkı payına sahip olan 'plastik ve kauçuk' konusundaki sensör uzmanlığıyla SICK, uygulamaları ve çözümleri ile öne çıkıyor. İşte SICK markasının plastik ve kauçuk sektörüne özel uygulamaları; 

MİNİMUM DOLUM SEVİYESİNİN GÖRÜNTÜLENMESİ

Beslenme hunisinin boşaltılmasını ve sonucunda makina duruş zamanının oluşmasını engellemek için CM30 kapasitif yaklaşım sensörü, beslenme hunisindeki minimum dolum seviyesini algılıyor. Bu uygulamada minimum dolum seviyesi yetersiz ise sensör faaliyete geçiyor. Operatöre giden bu sinyaller gevşetilmek zorunda.

•    Kapasitif yaklaşım sensörü

DÖNER TABLA İÇİN TEHLİKELİ NOKTA KORUMASI

Tablanın dairesel hareketi, makina operatörü için tehlike oluşturuyorsa bu riski elimine etmek için deTec4 Core güvenlik bariyeri, döner tablanın tehlikeli noktasına doğru erişim aralığına yerleştiriliyor.
•    Güvenlik bariyeri

METALİK EKLEMELERİN GÖRÜNTÜLENMESİ

Karışık parçaların üretiminde metalik eklemeler, enjeksiyon kalıplama aracına yerleştirilerek plastik ile kalıplaştırılıyor. SICK Inspector görüntü işleme kamera sensörü, herhangi bir yanlışlıkla yerleştirilmiş eklemeyi tanımlayarak makina duruş zamanını ve araca olan zararı önlüyor.
•    Görüntü işleme kamera sensörü 

EKSTRÜZYON HATLARINDA FİLM ÇAPININ BELİRLENMESİ

Filmin çapı, üç adet UM30 ultrasonik sensörün sinyal ölçümü fonksiyonu tarafından belirleniyor. Hattın hava beslemesi, bu çap tarafından belirlenerek sürecin istikrarlı ve yüksek kaliteli üretim ile sonuçlanması garantileniyor.
•    Ultrasonik sensör

HIZ VE UZUNLUK ÖLÇÜMÜ UYGULAMASI

DBS36 artımlı enkoder, silindir üzerindeki film levhanın hızını görüntülerken, film levhanın bobin üzerinde sabit oranda gergin olmasını garanti ediyor. Artımlı enkoder DFV60, sürtünme çarkı üzerindeki kalıptan çekilmiş plastik plaka ya da profilin hızını ölçerek, verilen değer, bağlanmış kesme testeresini ve birlikte kalıptan çekilmiş plakaları kontrol etmek için kullanılıyor.