Makina Direktifi uyarınca, acil durumlarda tehlikenin önlenmesi veya azaltılması adına tesis ve makinaların acil durdurma ekipmanları ile donatılması hayati önem taşıyor. Tehlikeli durumlarda tesisi kapatmak için kullanılan PITestop acil durdurma butonu, EN/IEC 60947-5-1, EN/IEC 60947-5-5 ve EN ISO 13850 gibi uluslararası tüm standartları ve yönetmelikleri karşılıyor.  
Pilz, panel veya yüzeye monte, aydınlatmalı butonlardan ve anahtar veya koruyucu bilezik bulunan versiyonlardan IP 67 koruma tipine kadar çeşitli acil durdurma butonları ile tesislerin ve makinaların güvenliğini sağlıyor.  

PITestop ACTIVE (E-STOP) NASIL ÇALIŞIYOR?

Pilz, elektriksel biçimde aktifleştirilebilen acil durdurma butonu yelpazesiyle tesisleri koruyor. ISO 13850 ve IEC 60204 standartları revize edilerek bir E-STOP düğmesi şimdi aydınlatma yoluyla aktif ve pasif olarak değiştirilebiliyor. Elektrikle çalıştırılan E-STOP düğmesi PITestop active ile uygulanmakta olup, aktiflik durumu ışıkla gösteriliyor.
Tesis modüllerinin eklenebileceği modüler tesis ve makinalar için uygun çözüm olarak dikkat çeken PITestop active çözümü, makinaların daha büyük esneklikle tasarlanabileceği anlamına geliyor. Buna ek olarak, birbirine bağlı makinalardaki aktif olmayan makina parçalarını tamamen kapatmak daha kolay ve böylece enerji tüketiminin de azaltılması sağlanıyor.