Dünyada bir ilk olarak sunulan PSENmat, entegre düğme fonksiyonelliği ile basınca duyarlı bir emniyet paspası. Çalışma fonksiyonunu ile PSENmat için daha önceden serbest olarak tanımlanabilir eylemler tetikleniyor ve bu özellik, entegre sanal düğme ile çalışıyor. PSENmat paspas ile EN ISO 13856-1 uyarınca çalışanlar, basınca duyarlı bir korumaya sahip olacak.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Emniyet paspası, insanlar üzerine bastığında bunu algılıyor, güvenilir bir şekilde pozisyonlarını kayıt ediyor ve pozisyon verilerini emniyet kontrolüne gönderiyor. Herhangi bir kişinin tehlikeli bölgeye girmesi durumunda PSENmat, erişim koruması ile makinayı yavaşlatıyor veya durduruyor. Tespit bölgesi içinde biri olduğunda basınca duyarlı emniyet paspası, makinanın istemdışı yeniden çalışmasını da önlüyor.
Bu durumda reaksiyon süresi≤ 25 milisaniye şeklinde gerçekleşiyor.

ENGELSİZ ÇALIŞMA ALANI

Basınca duyarlı PSENmat paspas, pozisyonları tespit ederken, yeni makina çalışma konseptlerini kullanıyor. Çalışanlar, entegre düğme fonksiyonelliğinin ve eller serbest çalışmanın avantajından yararlanmak adına paspas alanlarını ayrı ayrı tanımlayabiliyor. PSENmat ile engelsiz bir çalışma alanı yaratabiliyor ve kaza riski oldukça azaltabiliyor.

FABRİKA VE MAKİNALARDA KULLANILIYOR

PSENmat emniyet paspasının birçok uygulama alanı var; karmaşık, ağır engelli uygulamalarda, görüş koşulları zayıf olsa dahi kullanılabilir. Basınca duyarlı emniyet paspasını, fabrikada ve makinalarda çalışma süreçlerini kontrol etmek veya kontrol kalitesini artırmak için kullanmak mümkün.