Pilz Türkiye Genel Müdürü Yavuz Çopur, yeni yılda gerçekleştirecek CE eğitimiyle ilgili olarak, "Katılımcı, eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra CE işareti alanındaki en yüksek yeterlilik belgesini edinip, ilgili standartlar ve direktifler doğrultusunda her türlü makina için CE işaretlemesi gerçekleştirebilecek" dedi. 

TÜRKİYE'YE SUNACAĞINIZ YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÇÖZÜMLERİNİZ NELERDİR? 

Makina emniyeti ile alakalı daha ileri seviye bir takım hizmetler 2019 yılı içerisinde başlatılacak. Bunlardan en önemlisi CECE adını verdiğimiz CE İşareti Sertifikalı eğitim hizmetimiz. Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra CE işareti alanındaki en yüksek yeterlilik belgesini edinebilir ve ilgili standartlar ve direktifler doğrultusunda her türlü makina için CE işaretlemesi gerçekleştirebilirsiniz. Bu eğitim sonucunda 2019 yılı içerisinde CE sertifikasyonu konusunda eğitim veren bir kurum olacağız. Aynı zamanda 2019 yılı içerisinde presler ile alakalı bir takım ölçüm hizmetleri planlıyor olacağız. Yapay zeka kullanarak enerji verimliliği ile toplam üretken bakım konularında geliştirdiğimiz yazılımlara ilave olarak bazı yenilikçi özellikleri de bu yazılımların içerisinde barındırıyor olacağız.

SANAYİDEKİ YATIRIMLARI ARTIRACAK YÖNDE RESMİ KURUMLARDAN BEKLENTİLERİNİZ NELER?  

2018 yılında ekonomik anlamda yaşadığımız zorlukların analizini yaptığımızda Türkiye’nin yeteri kadar üretime ve ihracata odaklanmadığını görmüş bulunuyoruz. Bu noktada üretime ve özellikle de makina üretimindeki teknolojik gelişmelere daha çok ihtiyaç duyacağımızı düşünüyorum. Siyasi otoritenin de özellikle makina ihracatı anlamında koyduğu hedefler ve bu hedefe yürümek için yaptığı organizasyonlar olumlu sonuçlar vermeye başladı. 2019 yılında bunun artarak devam edeceğini umuyor ve bekliyoruz. Makina imalatçılarımızın dünyada hak ettikleri yere kavuşmaları için katma değerli makinalar üretmeleri gerektiğine inanıyoruz. Makinalarımızın içerisinde daha yüksek teknoloji ve sofistike yazılımlar barındırılması, makinalarımızı dünya pazarında daha katma değerli ürünler olamaya itecektir. Bu da Türkiye’nin fiyatlama ve marka bilinirliği açısından olumlu sonuçlar verecektir. Bu anlamda makina imalatçılarımızı makina üzerinde yüksek teknoloji kullanmaya ve gelişmiş yazılımların imkânlarından faydalanmaya çağırıyoruz. Biz de üstümüze düşen görevi yapmak adına Türkiye’de geliştirdiğimiz yerli ve milli yazılımlarımızı onların hizmetine sunmaya her zaman hazırız.