Yük hücrelerinin, kullanıldığı tartım ve paketleme sistemlerinde bağlanacağı modüllerin yük bilgilerini olabildiğince kısa sürede okuması ve her okuma işleminde kararlı sonuçlar vermesi beklenir. Bu hızlı ve kararlı okuma işlemleri prosesin sürekliliği açısından oldukça yüksek önem arz etmektedir. Okunan bilgilerin hızlı sonuca ulaşması ve her tartım döngüsünde aynı kararlı sonuçlar vermesi sayesinde tartım ya da paketleme işlemlerinin stabil ve hızlı gerçekleştirilmesini sağlar.

YÜKSEK HASSASİYET HIZLI SONUÇ

Beijer Electronics’in Codesys dağıtılmış kontrol ürün ailesi arasına bu yıl katılan GT3002 2 Kanal Loadcell Modülü donanımsal olarak 24Bit, sunum olarak da 32Bit çözünürlüğe sahip. Bu sayede saniyede 2000’den fazla yük örneği alıp, bu örneklerin de parametre edilebilir 64 örneğe kadarını filtre olarak kullanabilmenize olanak sağlar. Yük hücrelerinden aldığı bu örnekleri, kullanacağınız ağırlık değerlerine çevirme süresi ise en fazla 450us. Yüksek çözünürlüğü ve hızlı çevrim süresi sayesinde modül 3/10000 kg’a kadar hassasiyet sunmakta.

TEZMAKSAN'IN CUBEBOX İHRACATI 36 ÜLKEYE ULAŞTI TEZMAKSAN'IN CUBEBOX İHRACATI 36 ÜLKEYE ULAŞTI

KULLANIMA HAZIR FONKSİYON BLOĞU

Kullanıcıların Tartım ve Paketleme Uygulamalarında net kg değerlerini kolay ve hızlı bir şekilde alabilmeleri için Beijer Electronics Türkiye kendi uygulama mühendisleri tarafından açık kaynak kodlarıyla oluşturulan özel bir fonksiyon bloğu sunuyor. Bu fonksiyon bloğu kullanıcıların programlama ve kontrolde sıklıkla kullandıkları Dara Alma, Ağırlık Kalibrasyon, Net kg değerleri gibi adresleri kullanıcılara hazır olarak sunuyor. Bu özel Fonksiyon Bloğu sayesinde program geliştiriciler tartım işlemlerini hızlı ve kolaylıkla tamamlamış oluyor.

HABERLEŞME ESNEKLİĞİ

Beijer Electronics, ağırlık kontrol uygulamalarında sıklıkla tercih edilmeye başlanan Beijer GT3002 Loadcell modülünün birçok farklı uygulamada yer bulmasını sağlayacak esneklikler sunuyor. Kullanıcılar bu modülü isterlerse makine otomasyonlarında IEC61131-3 uluslararası standardına sahip Codesys tabanlı Beijer Programlanabilen IO modülleri ile kullanabiliyor, isterlerse de proses ya da sistem gereksinimine göre Profinet, Ethercat, Profibus, CC-Link veya Modbus gibi birçok haberleşme protokolü aracılığıyla dağıtılmış IO olarak da tercih edebiliyor.

GENİŞ UYGULAMA ALANI

Beijer’in özel fonksiyon bloğuyla desteklediği loadcell modülü, ağırlıkla bakliyat ürünlerinin paketlendiği lineer terazili dikey paketleme makinaları, un, kömür vb. ürünlerin dolumunun yapıldığı Torbalama Makinaları, ürün ağırlık kontrolü yapılan Checkweigher sistemleri, birden fazla ürünün karışımının yapıldığı Granül Dozaj Sistemleri, içerisindeki ürün miktar bilgisini veren Silo Yönetim sistemleri veya bir malzemenin gerginliğinin kontrolünün yapıldığı Gergi Kontrol Sistemleri gibi birçok uygulama alanına hitap ediyor.