Omron, müşterilerini, 2 Şubat'ta başlayacak "Üretimi Yeniden Düşün" webinar serisi ile üretim, intralojistik, entegrasyon ve emniyet odağında bir yolculuğa çıkarıyor.

HENRY FORD'DAN "BENİM İÇİN YAP" ÜRETİMİNE

Henry Ford, 100 yıl önce "Siyah olsun da, rengi önemli değil" demişti. Günümüzde ise tam tersi geçerli. Bir süre önce uygulamaya başladığımız "benim için yap" üretim modeli, ivme kazanmaya başladı.

Çünkü bugünün tüketicileri, her konuda bilgi sahibi ve çevresine duyarlı birer "seçici" olarak satın almalarını anında yapılandırıp gerçekleştirebilecekleri, cep boyutunda dijital cihazlara sahip. 

Bununla birlikte, günümüzün geleneksel toplu üretim modeli, artan "yüksek çeşitlilik ve düşük hacim" talebini karşılayamadığından bazı üreticilerin yüksek değişkenlik gerektiren üretim ihtiyaçlarını dışarıdan temin etmesine sebep oluyor.

ÜRETİMDE OMRON'UN VİZYONU

OMRON, üreticilerin bu yüksek ölçekli değişkenlikten vazgeçmek yerine, operasyonel mükemmelliklerinin temelinde tam esneklik ve yeniden yapılandırma sağlayan yeni bir üretim modeli benimseyebileceklerine inanıyor.

Endüstriyel otomasyondaki 65 yılı aşkın deneyimi ve yeniliklerinin daha iyi bir dünyaya hizmet etmesi gerektiğine olan güçlü inancı ile üretim vizyonunu paylaşmaktan mutluluk duyuyor ve geleceğin fabrikalarına doğru olan yolculuğun hep birlikte bugün yeniden düşünebileceğini umuyor.

Sınırların dışına çıksa ve uzun çalışmalar gerektirse de, dikkatlice seçilmiş iş ortaklarıyla yüksek değişkenliğe sahip yeni üretim modeline erişmenin mümkün olduğuna inanan firma, webinar serisi ile müşterilerinin yolculuklarını planlamaya bugünden başlayabilmelerine imkan veriyor.

Webinarlar ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve katılmak isteyenler OMRON’un Endüstriyel Otomasyon internet sitesi üzerinden gerekli bilgilere ulaşıp kayıt yaptırabiliyor.

TAKVİMDE NELER VAR?

1.    "Benim için Yap" - Üretimde çevikliği yeniden düşün | 2 Şubat Salı

Bu webinarda, üreticilerin yüksek değişkenliğe sahip üretim taleplerini karşılama sürecindeki zorluklar tanımlanmakta ve bu artan tüketici talebini karşılamak için hangi üretim modelinin en uygun olduğu incelenmektedir. Tamamen otonom, tekrar yapılandırılabilir ve en önemlisi kolaboratif bir yaklaşımla yüksek değişkenliğe sahip üretim süreçlerini yeniden düşünmeye davetlisiniz.
 
2.    Fabrika intralojistiğinin geleceğini yeniden düşün | 9 Şubat Salı

Mobil robotların arabalar, forkliftler ve konveyörlerin yerini nasıl alabileceğini ve bu araçları çalıştırmak için gereken insan gücünü nasıl karşılayabileceğini, ham maddelerin otomatik olarak nasıl teslim alınıp taşınabileceğini, nihai ürünlerin kalite denetimine ve depolara nasıl götürüleceğini ve tüm bunların maliyetleri azaltırken aynı zamanda kalite ve hızı nasıl artıracağını öğrenin.
 
3.    Tekrar yapılandırılabilirliği tam olarak sağlamak için gereken entegrasyonu yeniden düşün | 16 Şubat Salı

Robot teknolojisi, lojik, hareket, HMI, görsel denetim, enformasyon ve emniyet uygulamaları da dahil olmak üzere tek bir entegre otomasyon platformunun tüm üretim modelini kolayca nasıl kontrol edilebileceğini ve bu entegre kontrolün tekrar yapılandırılabilirliği nasıl tek bir düğmeyle gerçekleştirdiğini keşfedin.
 
4.    Emniyeti her seviyede yeniden düşün | 23 Şubat Salı 

Günümüzün mobil robotları, kendi rotalarını belirliyor ve bin 500 kg'a kadar yük taşıyabiliyor. Ayrıca, günümüzün otonom robotları kafese gerek olmadan, insanlarla birlikte yüksek hızda çalışabiliyor. Ancak bu robotlar, yeni emniyet zorluklarını da beraberinde getiriyor. Bu webinarda, AB düzenlemelerine nasıl uyabileceğiniz ve çalışanları, ürünleri ve verimliliği en iyi şekilde nasıl koruyabileceğiniz gösterilmektedir.