Endüstriyel otomasyon alanında 2006 yılında faaliyete geçen Ekare Kontrol Teknolojileri, 2012 yılında mekanik ürünleri de faaliyet alanı içine almış. Omron Electronics ile 6 yıla yakın partnerlikten sonra 2012 yılında ise Schneider Electric ile partnerlik anlaşmasını imzalamış. 
Türkiye çapında Schneider Electric’in otomasyon ürünlerinin satışı ve projelendirilmesini yürüten Ekare Kontrol Teknolojileri, deneyimli kadrosu ile eğitim, satış, teknik destek hizmetleri veriyor. Temsilciliğini yaptığı Amerikan menşeli Copley Controls ürünlerinin de satış ve desteğini veren marka, mekanik alandaki çalışmaların endüstriyel otomasyonun tamamlayıcısı olarak görüyor ve kişiye özel çalışma ve projelerle dikkat çekiyor.

HANGİ ÜRÜNLERLE ÖNE ÇIKIYOR?

Sinyal ve buton serileri başta olmak üzere, hareket ve hız kontrol cihazları, PLC, HMI panel ve kontrolörler, servo motor ve yol verme çözümleri, otomatik sigorta ve kompakt şalter, kontaktör, termik ve motor koruma gruplarıyla beyaz eşya ve otomotiv başta olmak üzere tencere ve tava grupları üretimine yönelik nitelikli otomasyon projeleriyle dikkat çekiyor.