Verimli ve hızlı üretim için makina sektörünün DNA’sını değiştirebilecek ‘Teknoloji Kiralama’ modeli otomotiv sektöründe de oyunun kurallarını değiştirecek. Özellikle otomobil pazarının fosil yakıtlardan, elektrikli, hibrit ve otonom araçlara geçiş yapıyor olması ile sektörün hızla değişeceğini öngören TEZMAKSAN; otomobil yan sanayinin daha rahat yatırım yapabilmesi için takım tezgâhlarında kiralama modelini uygulamaya başladı. Son yıllarda sürdürülebilir bir dünya için çalışan otomobil sektörü, elektrikli, hibrit ve otonom araç üretimine odaklanmış durumda. Bu noktada da hibrit otomobiller, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her geçen gün artan bir ilgiyle karşılanıyor.

Hibrit otomobillerin önümüzdeki beş yılda otomobil pazarının en büyük dört oyuncusundan biri olacağı tahmin ediliyor.
Türkiye’nin lider takım tezgahı üreticisi Tezmaksan, markaların geleceğe dönük yatırımlarını daha verimli yapabilmeleri için son iki yıldır uyguladığı “kiralama modeli”nin kapsamını genişleterek otomotiv sektörünü de ekledi. Otomotiv sanayisinde kullanılacak araç, ekipman ve yedek parçaları üretebilmek için gerekli olan takım tezgahları ile robotik sistemlerini “kiralamaya” başlayan Tezmaksan, makina sektörünün DNA’sını değiştirebilecek uygulamanın otomotiv sektöründe de oyunun kurallarını değiştirmesini bekliyor. 

 “ÜRETİCİLER İÇİN MAKİNA KİRALAMANIN OLDUKÇA AVANTAJLI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, otomotiv sektörünün geleceği için 2030’un çok önemli bir eşik olduğunu ve gelecekte trafikte fosil, elektrikli, hibrit ve otonom araçları daha çok göreceğimizi söyledi. Otomotiv sektöründe yaşanan daralmanın yüzde 50’lere ulaştığına da dikkati çeken Aydoğdu, “Otomobil üreticilerini her açıdan desteklemek için ‘kiralama modelinin’ kapsamını genişlettik. Otomotiv sektöründe teknolojiler zamanla değişeceği ve otonom araçlara dönüşeceği için otomotiv sanayisine çalışan firmaların takım tezgâhı satın almak yerine teknolojiyi kiralaması daha faydalı olacaktır. Ayrıca ilgili tezgâhların bakımı düzenli olarak tarafımızca yapıldığı için tezgâh duruşlarına bağlı üretim kayıpları neredeyse sıfıra yaklaşmaktadır. Kira faturalarının tamamının gider olarak kaydedilmesi de mali açıdan işletmelerin vergi yükünü de nispeten azaltmaktadır” dedi.