Otomotiv sektöründe endüstriyel ürünlerin teknik özelliklerinin birbirleriyle karşılaştırılması satın alma kararlarında önemli bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor. Bu ihtiyacın ana sebebi satın alınan yeni ürünün üretim hattındaki mevcut prosesi en optimum şekilde çalıştırmasını sağlamak. Bu nedenle satın alma sürecinde ne kadar karşılaştırmalı araştırma yapılırsa, ürün yatırımında alınan risk o kadar azaltılıyor. Pazarda bulunan endüstriyel ürün çeşitliliği göz önüne alındığında karar verme süreçleri gerçekten zorlaşmakta ve kriterler hatalı olabilmektedir. En önemli kriter olarak kullanılan uygun fiyat, ürün kullanılmaya başlandığında verimsizlik, uyuşmazlık, servis problemleri gibi sıkıntılar nedeniyle birden bire en maliyetli ürüne dönüşebilmektedir. 

Bu ihtiyaçtan hareketle BIBUS, İsviçre’de hidrolik, pnömatik, mekatronik ve çevre teknolojisi segmentlerinde ürün karşılaştırma yaparak dünya üzerinde 60 markanın distribütörü olmayı tercih etmiştir.

Ana otomobil üreticilerinin tercihi olan darbe emici ürününü bakın BIBUS nasıl karşılaştırıyor;  youtube.com/watch?v=-_3zBzZKutI