Alanında dünyanın 3. büyük fuarı olan Automechanika İstanbul, Türkiye’den otomotiv üreticilerini, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin yanı sıra stratejik öneme sahip ülkelerle 2-5 Nisan 2020 tarihleri arasında TÜYAP’ta bir araya getirecek. 

Messe Frankfurt İstanbul ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık iş birliğiyle, T.C. Ticaret Bakanlığı ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği desteğiyle bu yıl 14. kez kapılarını açmaya hazırlanan fuar, uluslararası iş birliklerini yeni bir boyuta taşımaya hedefiyle 50’den fazla ülkeden satın alma heyetini Türk üreticilerle buluşturacak.

SEKTÖRÜN GELECEĞİNE ODAKLANACAK

Fuar kapsamında, otomotiv sektörünün ihracatında kritik yere sahip parça ve sistemlerden alternatif sürüş ve yakıt sistemlerine, otonom sürüş & mobilite servislerinden elektronik ve bağlanabilirliğe pek çok özel bölüm yer alacak.

Otomotiv sektöründe kadın istihdamının konu edinen Women Talk, sektördeki yeni teknolojilerin alanında uzmanlarca masaya yatırılacağı Engineer Talk gibi paneller, seminerler ve workshop’lar gerçekleştirilecek. 

“ÖNEMLİ FIRSATLAR YARATACAĞIZ”

Hannover Fairs Türkiye Genel Müdürü Alexander Kühnel ve Messe Frankfurt İstanbul Yönetici Ortağı Tayfun Yardım, 2020’de 150’ye yakın ülkeden bin 500’e yakın markayı üreticilerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Kühnel ve Yardım ayrıca, Türkiye ekonomisinin parlayan yıldızı otomotiv sektöründeki yerli teknolojileri dünyaya tanıtma ve ihracata yönelik yeni iş birlikleri geliştirmede fırsatlar yaratacaklarını ifade etti.