Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın Genel Müdürü Serdar Görgüç; "Yeni nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için yürüttüğümüz çalışmalarda başarılı bir dönemi geride bıraktık. Projelerimizde enerji tüketimini 856 GJ’e, sera gazı emisyonunu 138 ton CO2’e düşürdüğümüzü, 149 bin m³ atık su geri kazanımı gerçekleştirdiğimizi, üretim için gerekli suyun yüzde 49’unu ise bu geri kazanımdan elde ettiğimizi gururla söylüyorum" dedi.

Türkiye’de yapılmayanı yapma motivasyonuyla yola çıkan Otokar’ın bugün fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünlerle 5 kıtada toplam 60’tan fazla ülkede araçlarıyla büyük bir şirket konumuna geldiğini vurgulayan Serdar Görgüç; "Toplam 552 bin metrekare alanda kurulu fabrikamıza ve geleceğimize her yıl yatırım yapıyoruz. 10 yıldır yüksek teknoloji ürünü araçların tasarımı için ciromuzun yaklaşık yüzde 4'ünü Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Bu stratejinin devamı olarak 2017’de ciromuzun yüzde 5,9’una karşılık gelen toplam 105 milyon TL Ar-Ge harcaması yaptık. Ar-Ge Test Merkezimizdeki laboratuvarlarımızla, yurt içinden ve yurt dışından otomotiv ve savunma sanayi başta olmak üzere farklı sektörlerden gelen taleplere bağımsız bir akreditasyon merkezi olarak hizmet veriyoruz. Geçen yıl 24 yeni patent başvurusu gerçekleştirerek son 10 yılda Otokar’ın gerçekleştirdiği patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım başvurusunu 269’a kadar yükselttik” dedi.

Otokar’ın 2019 yılında tamamlanacak Appstacle - Bulut Tabanlı Akıllı Araç Uygulama Platformu Projesi’nin paydaşları arasında yer aldığını hatırlatan Görgüç, “Otokar çalışanlarının mevcut niteliklerini daha da geliştirmek amacıyla her yıl binlerce saat eğitim çalışması gerçekleştiriyoruz. Mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesi amacıyla 73 bin 466 kişixsaat, kurum içinde İSG kültürünün gelişmesi amacıyla ise 18 bin 288 kişixsaat eğitim düzenledik” şeklinde konuştu. 

BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ'NDE YER ALDI 

55 yıl önce yola çıkan Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kurumsal sürdürülebilirlik performansını bu yıl da korurken, üst üste dördüncü kez BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almaya hak kazandı. Ekonomik, çevresel ve sosyal faktörleri kurumsal yönetim ilkeleriyle birleştirerek uzun vadeli değer yaratmayı amaçlayan Otokar’ın, yaptığı çalışmalarla BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer alan 50 şirketten biri olduğu açıklandı. 

Otokar’ın temel iş stratejisini; fikri hakları yüzde 100 kendine ait, verimli, çevreci ve yenilikçi ürünlerle gelecek nesillerin yaşam standartlarının geliştirilmesine katkı sağlamak şeklinde ifade eden Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; "Bütün süreçlerimizi, şeffaflık ve sorumluluk kavramlarıyla yönetiyoruz. Koç Topluluğu’nun değer ve ilkelerine bağlı kalarak insana ve topluma yakın, çevreyle dost, evrensel iş etiği ilkelerine sıkı sıkıya bağlı hareket ediyoruz” dedi.