Endüstriyel otomasyon sektöründe önemli bir tecrübeye ve bilgi birikime sahip, Türk sanayinin önemli isimlerinden bir olan OTKON Mühendislik Genel Müdürü Bayram Akkaya vefat etti.

ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği) üye firmalarından olan OTKON'un kurucusu da olan Akkaya, 2019 - 2021 VIII. Dönemde derneğin Yönetim Kurulunda yer alarak Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Akkaya'nın 23 Nisan 2022 Cumartesi günü Sarıyer Yeni Tarabya Üstü Hüseyin İmam Cemevi'nde, öğle namazına müteakip cenaze namazının kılınması sonrası memleketi Sivas'ta defnedildiği bildirildi.

BAYRAM AKKAYA KİMDİR?

ENOSAD tarafından organize edilen, Endüstri Radyo iş birliğiyle 2020 yılında gerçekleştirilen ve Endüstri Radyo'da yayınlanan "ENOSAD Üyeleri Tanıtım Webinarları"nın 24'üncüsüne konuk olan OTKON Mühendislik Kurucusu ve Genel Müdürü Akkaya, kendisini ve firmasını şu şekilde tanıtmıştı:

"1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldum. Mezun olduktan sonra elektronik ağırlık ölçme firmasında 15 yıl çeşitli kademelerde, en son İmalat Müdürü olarak tecrübelerimi arttırdım. Deyim yerindeyse Edirne'den Kars'a kadar tüm tesislerde endüstriyel otomasyon uygulamaları yaptık. Şeker fabrikalarında; kireç tartımı, kapı kantarı, şeker pancarı numune alma, posa düşme, çimento fabrikalarında; kapı kantarları, yüksek fırına toz ve kömür dozajlama, demir-çelik endüstrisinde; yüksek fırın dozajlamasına varana kadar oldukça geniş bir yelpazede otomasyon deneyimi edindikten sonra kendi firmamı, OTKON Mühendislik'i kurdum. Piyasadan gelen, satış tecrübesi olan ortağım ile birlikte 2005 yılında Perpa'da faaliyetlere başladık.

SEMAVİ YORGANCILAR, YORGLASS'IN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU ANLATTI SEMAVİ YORGANCILAR, YORGLASS'IN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU ANLATTI

OTKON Mühendislik olarak temel olarak ürün satışı ve imalat olmak üzere, iki grupta faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Ürün satışında, mümessiliğini yaptığımız ürünlerin satışını gerçekleştiriyoruz. Bunlar sensör grubunda MTS Sensors, mekatronik Orientalmotor, RoboteQ ve Haydon KERK, PLC-HMI grubunda SBC Saia - Burgess Controls firması bulunuyor. Asıl ürün gamımızın ana kısmını, MTS Sensör'ün Temposonics
sensörleri oluşturmaktadır..."

ST Endüstri Medya olarak biz de merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.