Omron'un yeni Q2V kompakt sürücü, endüksiyon (IM), sabit mıknatıs (PM) ve senkron relüktans (SynRM) tipi tüm motorlar için tek sürücü ile sorunsuz motor kontrolü imkanı sunar. Pompalar, fanlar ve diğer endüstriyel makinelerdeki dönüş hızını ve hızlanmayı kontrol etmek üzere AC (alternatif akım) motoruna sağlanan gücün frekansını kontrol etmek için inverter kullanılması gerekir. Kurulumu son derece kolay olan Q2V inverterler, dayanıklı tasarımları sayesinde 10 yıl boyunca bakım gerektirmeden çalışabilir.

KOLAY MONTAJ VE KURULUM

Q2V, kolay devreye alma işlemi için tasarlanmıştır: Tüm giriş ve çıkışlar vidasız terminallere sahiptir ve dahili EMC (elektromanyetik uyumluluk) filtresi, STO (Emniyet Tork Kapatma) fonksiyonu ve fren transistörü sayesinde donanım sadeleştirilmiştir. Bu sistemin avantajı, kablolama ihtiyacını azaltarak maliyeti düşürmesidir. Akıllı uygulama kurulumu, parametre ayarlarında kullanıcılara yol gösterir.

UYGULAMA ÇOK YÖNLÜLÜĞÜ 

Q2V, çeşitli AC motor türleriyle kullanım imkanına ek olarak, ağır hizmet ve normal çalışma seçenekleri de dahil olmak üzere iki farklı değer sunar. Sonuç olarak, uygulama esnekliği sayesinde yük özelliklerine bağlı olarak farklı değerlerdeki motorları çalıştırmak için aynı inverter modeli kullanılabilir. Daha fazla çok yönlülük için kullanıcılar, uygulama sihirbazlarından yararlanarak sürücüyü kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirebilir ve akıllı uygulama kurulumu kullanıcıları parametre ayarlarında yönlendirir. Grafik geliştirme araçları, kullanıcıların kendi programlarını geliştirmelerine ve bilgi birikimini kendi bünyelerinde tutmalarına olanak tanır.

MAKİNE DURUŞ SÜRELERİNİ AZALTMA

Q2V dayanıklı yapısı sayesinde toz ve neme karşı korunuyor. Ayrıca 50°C'ye varan sıcaklıklarda bile bakım gerektirmeden 10 yıl boyunca yüksek performansla çalışıyor. Cihazın veri alımı özelliği sayesinde kullanıcılar hem olası hataların hem de planlanmamış duruş sürelerinin önüne geçebiliyor. Q2V, verileri izleyerek yerel bir SD karta kayıt yapabiliyor. Omron NX/NJ kontrolörleri üzerinden IT sistemleriyle paylaşım gerçekleştirebiliyor. 

ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ İYİLEŞTİRME

Üreticilerin, süreçlerinde tüm komponetlerde enerji verimliliği sağlaması gerekir. EZ Vektörü gibi özel motor kontrol yöntemleri sayesinde QV2 verimli motorların en tasarruflu şekilde çalıştırılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş motor kontrol algoritmaları, konvansiyonel sürücülere göre asenkron motorlarda yüzde 6’ya kadar verimlilik, sabit mıknatıslı motorlarda ise yüzde 2'ye kadar artış sağlıyor. Q2V değişken yüklerde ya da düşük tork özelliğine sahip uygulamalarda özel enerji tasarrufu işlevi bulunuyor. Bu işlevler enerji tasarrufunu otomatik olarak optimize eder ve toplamda yüzde 50'ye varan oranda tasarruf sağlar. Avrupa Sürücü Ürün Pazarlama Müdürü Alberto Fuentes, görüşlerini şu ifadelerle açıklıyor: "Takılan 10 milyonu aşkın inverteriyle Omron, bu alanda başarısını kanıtlamıştır. Yeni Q2V sayesinde üreticiler, entegratörler ve makine üreticileri kolay kurulum ve sorunsuz çalışma garantisi verebilir. Q2V, Omron'un "innovative-Automation" konseptini müşterilerimizle buluşturmanın püf noktası olan entegre, akıllı ve interaktif bir üretim sahası oluşturmaya katkıda bulunur."