Oğuz Ambalaj, 1982 yılında başladığı üretim faaliyetlerinde 1993 yılından beri Esenyurt Kıraç bölgesinde 16 bin metrekare arazi üstünde 11 bin metrekare kapalı alanda yıllık 40 bin ton mukavva üretimi yapıyor. Oğuz Ambalaj Genel Müdürü ve Firma Sahibi Oğuz Başıbüyük’ün eşsiz mimari tasarımıyla inşasına yön verdiği binasında üretimine devam eden ve önümüzdeki yıl oluklu mukavva üretim hattında “yaş bölümü” diye adlandırılan “Ondüle gruplarının yenilenmesi” yatırımını yapacak olan Oğuz Ambalaj’ın Teknik Müdürü Tuncer Taktak, bünyelerindeki güçlü teknik ekip ve yerli üretici GMT’nin PLC, operatör paneli ve servo çözümleriyle gerçekleştirdikleri otomasyon projeleri sayesinde hem kalite hem de üretim kapasitesi noktasında verimlilikler sağladıklarını aktardı.  
Fabrika bünyesinde hayata geçen son projelerden birisinin de bandıl bindirme makinası imalatı olduğunu kaydeden Tuncer Bey, “Müşterinin talebine göre bandıl yüksekliği çok düşük olan paketlerde hat sonunda paletleme hızı yetişmiyor, bu durum ise ana makinayı yavaşlatarak üretim kapasitemizi düşürüyordu. Bandılları üst üste bindirerek istiflemeye göndermek ana makinanın kapasitesini artıracaktı. Bu makinada PLC ve operatör panelinin yanında servo kontrol sistemi de kullandık. Bandılları tutan kollar, ürüne zarar vermeyecek şekilde analog kontrol sistemiyle kontrol edildi. Üst üste bindirmede bandıl bırakma asansörü servo motorla kontrol edildiğinden, ürüne zarar vermeden çok hassas bindirme imkanı sağlandı. Bu makina sayesinde ana makina hızımız arttı ve saatte ürettiğimiz kutu adeti de iki katına çıktı. Çalışma hızlarını makina hız göstergeleri üzerinden rahatlıkla görebiliyoruz” dedi. Oğuz Ambalaj Teknik Müdürü Tuncer Taktak sorularımızı şöyle yanıtladı. 

OĞUZ AMBALAJ’IN YAPILANMASINI VE YAKIN DÖNEM İŞ GÜNDEMİNİZİ ANLATMANIZI RİCA EDİYORUZ. 

Oğuz Ambalaj sektörün hızla değişen ihtiyaçlarına minimum sürede cevap verebilen teknolojiyi takip eden ve gerekli yatırımları zamanında yapmış bir firma. Genel Müdürümüz ve firma sahibi Oğuz Başıbüyük liderliğindeki güçlü kadromuz sürekli gelişim içinde esnek, dinamik ve hızlı yapısıyla Oğuz Ambalaj’ı sektöründe ileriye taşıyor.
Oluklu mukavva üretimi yapan ve ürettiği oluklu mukavvayı müşteri talebine göre ileri teknolojilere sahip makinalarıyla kutuya çeviren Oğuz Ambalaj, Pazarlama ve Satış Departmanı, Üretim ve Planlama Departmanı, Kalite Departmanı, Teknik Departman, Finans ve Muhasebe Departmanı, İnsan kaynakları Departmanı ve İdari işler Departmanlarıyla müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. Oğuz Ambalaj 1982 yılında başladığı üretim faaliyetlerinde 1993 yılından beri Esenyurt Kıraç bölgesinde 16.000 metrekare arazi üstünde 11 bin metrekare kapalı alanda yıllık 40 bin ton mukavva üretimi yapıyor.  
Ürettiği ürünleri Avrupa’nın birçok ülkesi yanında Amerika pazarına gönderen Oğuz Ambalaj, ihracatta da ambalaj sektörünü ileri taşımayı başarmış. Satış Pazarlamayı da yöneten Genel Müdür Yardımcımız Ziya Beşparmak ihracat hedeflerimizi her yıl artırarak çıtayı yükseltmeye devam ediyor.
2. etap yenileme çalışmaları yakın bir tarihte başlayacak olan oluklu mukavva üretim hattı Oğuz Ambalaj kalitesini daha da ileriye taşıyacak. 
Dünya lideri birçok firmaya kutu üreten Oğuz Ambalaj oluklu mukavvada tüm ihtiyaçlara cevap verebiliyor. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışma prensibi, çağdaş ve yenilikçi kurum kültürü ve 190 personeliyle müşterilerine hizmet veriyor. 

OĞUZ AMBALAJ ÜLKEMİZE ALANINDA NE GİBİ İLKLERİ KAZANDIRDI? HANGİ BAŞARILARA İMZA ATTI?

Oğuz Ambalaj ismi sektörde ‘güven ve kalite’ anlamına geliyor. Oğuz Ambalaj, Amerika pazarında da yükselişine devam ediyor. Sektörde ihracat konusunda başarısı her geçen gün daha da yükseliyor.

OĞUZ AMBALAJ’DA YENİ ÜRETİM HATTI, AR-GE, TESİS YA DA TEKNOLOJİ YATIRIMI KARARI NASIL VERİLİYOR? 

Müşteri talepleri, teknolojinin getirileri ve kalitenin ihtiyaçlarına göre yatırım kararı alıyoruz. Taleplerin artması üzerine geçtiğimiz yıl yeni bir hattın kurulumunu bitirdik ve devreye aldık. Ağırlıklı pizza kutusu üreten bu hat yarı mamulden aldığı ürünü otomatik olarak kutuya çevirir paketler ve sevke hazır eder. Bu yatırımlar öncesi sektörün tedarikçileriyle bir araya gelerek ihtiyacı karşılayacak son teknolojiyi ve kaliteyi üstünde barındıran makina firmalarıyla ön görüşmeler yapıyoruz. Sonrasında firmaların makinalarını dünyanın birçok ülkesinde yerinde çalışırken izlemeye ve üretim kalitelerini görmeye gidiyoruz. Bu vesile ile Çin, İspanya, İtalya, Fransa, Almanya gibi ülkeleri birçok kez ziyarette bulunduk. Tabii bu ziyaretler teknik bir insan olarak benim de ufkumu açıyor. Her seyahat dönüşü Oğuz Ambalaj’ı bir adım daha ileriye götürecek yenilikçi otomasyon teknolojilerini firmamıza kazandırıyoruz. Önümüzdeki yıl bizi daha heyecanlı ve tempolu bir yıl bekliyor. Oluklu mukavva üretim hattımızın yaş bölümü diye adlandırılan Ondüle gruplarının yenilenmesi yatırımını yapacağız. Genel Müdürümüz Oğuz Başıbüyük bu yatırımla ilgili startı verdi.

OĞUZ AMBALAJ FABRİKASINDA; HAMMADDE GİRİŞİNDEN, TASARIM VE AR-GE ÇALIŞMALARINA, ORADAN SEVKİNE KADAR OLAN ÜRETİM SÜREÇLERİNİ ANLATIR MISINIZ?

Üretim hammaddelerimizin ağırlığını Kraft, NNS ve Fluting kağıtlar oluşturuyor. Gelen kağıtların kaliteleri laboratuvarlarımızda test edilir. Laboratuvar kalite testlerini geçemeyen kağıtlar üretime sokulmaz. Müşteri taleplerine göre termin tarihleri belirlenir ve üretim planlanır. Testlerden geçerek üretime alınan kağıtların üretim aşamaları Oğuz Otomasyon 3.0 programı üzerinden sisteme aktarılır. Tüm üretim süreci Oğuz Otomasyon 3.0 programı üzerinden takip edilir. Program, makina üretim aşamalarını MKS diye adlandırdığımız (Makina Kontrol Sistemi) GMTPLC’lerle alt yapısını oluşturduğumuz sistemden alır. MKS programı tüm hatlarımızda bulunuyor ve makinaların anlık davranış bilgilerini izleyerek sisteme aktarıyor. Anlık olarak GMT PLC’ler ile izlenen makinalarımızın performans ve üretimleri raporlanıyor. Her iki otomasyon projesi Oğuz Ambalaj’ın teknik ve bilgi işlem departmanları tarafından yazılmış ve talepler doğrultusunda anlık güncellenebilme yeteneğine sahipler. Programı yazan ekip firma içinde aktif olarak çalıştığı için ihtiyaç ve talepleri anında görüyor ve revizyon çalışmalarını kısa bir sürede yapabiliyor. Üretim zamanlarını aktif olarak raporlayabiliyor, makina arıza sürelerini de mekanik, elektrik ve mekatronik adı altında üç farklı kategoride toplayıp birçok alt kırılımlara bölebiliyoruz. Tüm ürünler yarı mamulden otomatik konveyörlerle taşınıyor ve makina çıkışlarında el değmeden otomatik paletlenip, streçlenip sevke hazır hale getiriliyor. 

SIFIR DURUŞ VE SIFIR HATA İLE KALİTELİ ÜRETİM ADINA NE TÜR METOD VE SİSTEMLER KULLANILIYOR?

Sıfır duruş ve sıfır hata; önleyici bakımlar ve izlenilebilirlikle gerçekleşebiliyor. Bu kriterler tam yerine getirildiği taktirde kaliteli üretim gerçekleşiyor. Teknik Müdürlük göreviyle 6 yılı aşkındır Oğuz Ambalaj’da bulunuyorum; oluklu mukavva ve ambalaj, çok hızlı manevra yapabilen değişken ve hareketli bir sektör. Bakımların zamanında yapılabilmesi, yapılanların takibi, problemlerin ve taleplerin planlanarak çözülebilmesi için her firmanın bir bakım programı kullanması kaçınılmaz. Bu konuda teknik departman olarak 6 yıl önce yine Oğuz Ambalaj bünyesinde Bilgi İşlem Sorumlusu Vedat Ermiş tarafından hazırlanan bakım programını kullanıyoruz. Oğuz Ambalaj’da teknik personelin müdahale ettiği her durum kayıt altına alınıyor. Aynı durum geleceğe yönelik de takip ediliyor. Çalışan makinanın aylık ve yıllık vs. yağlama, mekanik, elektrik bakımlarının tarihleri programda bellidir ve takip altında bulunuyor. OA Bakım programıyla makinaların enerji ve su harcamaları, makina ekipmanları ve sarf kullanılan malzemelerimiz de takibini yapıyoruz. Birçok firma çağın getirileri doğrultusunda tedarikçisini denetliyor. Bu firmaların yanı sıra ISO 9001 kalite belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Belgesi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Belgesi Belgelendirme Kuruluşları tarafından da denetlenen. Oğuz Ambalaj, bu denetlemelerden OA Bakım Programı ve MKS ile ilgili kendi otomasyon programlarının da yardımıyla hep başarı ile çıkmıştır.