Temizlik kağıdı sektöründe faaliyet gösteren Aktül Kağıt, mevcut üretim kapasitesini artırmak amacıyla yeni yatırım kararı aldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, şirket toplamda 650 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirecek.

ÜRETİM KAPASİTESİNİ YÜZDE 50 ARTIRACAK

Sakarya Pamukova’da konumlanan ve çevre dostu üretim anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren şirket, yeni yatırımın da yüksek teknoloji ve uygulamalardan kurulu yeni üretim hatlarıyla bu anlayışına devam edecek.

Yeni yatırımla birlikte mevcut 140 bin ton/yıl kağıt üretim kapasitesini yüzde 50 arttıracak şirketin toplam 210 bin ton/yıl kağıt üretime ve 160 bin ton/yıl bitmiş ürün kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

Şirketin yeni üretim hatlarında, online ölçüm sistemleriyle kalitenin sürdürülür kılınması, yeni jenerasyon Visconip ve ReDry teknolojisiyle enerji tasarrufu sağlanarak karbon ayak izinin azaltılması amaçlanıyor.

ÜRETİM 2022'DE BAŞLAYACAK

Yatırım bedeli 650 milyon TL olacak yeni tesisler, firmanın Pamukova’daki 200 bin metrekarelik arazisi ve Mersin OSB’de bulunan 120 bin metrekarelik arazisi üzerine kurulacak.

Şirketin yeni üretim hatlarındaki üretimin 2022'nin ilk yarısında devreye alınması öngörülüyor.

Yatırım ile ihracat pazarlarındaki yeni talepleri karşılamayı amaçlayan firma, toplam satışları içindeki ihracat payını artırarak ihracat satışlarını üç katına çıkarmayı planlıyor.