Yüksek hassasiyetli lineer kılavuzları, NSK'nin Doğrusal Hareket Teknolojisi (Seiki) yönetim birimi için önemli bir ürün grubudur. Bu alanda bir uzman olan NSK, takım tezgâhı endüstrisi de dâhil olmak üzere, pek çok beklentisi olan piyasa sektörlerinin gerekliliklerini karşılamaktadır. NSK, yüksek hassasiyet ve yüksek kalite gerektiren sektörlerde faaliyet gösteren Avrupalı müşterilere birçok lineer kılavuzu uygulamaya özgün şekilde sunar veya standart ölçülerin adapte edilmiş halini temin eder.

NSK'nin doğrusal hareket ürünleri için olan küresel üretim ağı belirli ürünlere odaklanmaktadır. Örneğin, şirketin NH/NS serisi lineer kılavuzları Changwon, Kore'de üretilen ürün grupları arasındadır.
Seiki Avrupa Endüstriyel İş Birimi Yönetim Biriminin Yöneticisi Eduardo Rodriguez "Yüksek hassasiyetli kılavuzlar hatırı sayılır bir derecede üretim bilgisi gerektiriyor. Changwon tesisindeki meslektaşlarımız sürekli olarak üretim bilgisine katkıda bulunuyor. Tesis aynı zamanda tescilli NSK üretim makinelerini kullanarak lineer ürünlerimizin kalitesini ve hassasiyetini artırmaktadır".

NH/NS lineer kılavuzları geleneksel benzerlerine göre iki kat daha fazla servis ömrü ve bir önceki modellerine göre %30 daha fazla yük oranı sunar. Diğer faydaları arasında uzun bakım aralıkları, düşük ses ve kurulum kolaylıkları vardır. Bu avantajlar, özel bilye yuvarlanma yolu geometrisi ve aynı zamanda Changwon'daki sistem bileşimlerinin hassas üretimi gibi yenilikçi tasarım özelliklerinden gelmektedir.

MÜŞTERİLERİN İHTİYAÇLARINA ODAKLANIYOR 

NSK her zaman müşteri ihtiyaçlarına yönelik üretim yapar. Yakın zamandaki Avrupalı iki müşteriyi ele alalım: Birisi tıbbi cihazlar, diğeri ise tekstil baskısı için yüksek kalite sistemler üretiyor. Her iki müşteri de yakın zamanda ve özel ölçülerde NH/NS serisi kılavuz rayı talebinde bulundu. Bu talepler doğrultusunda, nihai paketleme için Birleşik Krallık'taki Newark'a gönderilmeden önce Changwon'da ray üretimi gerçekleştirildi. "Her iki müşterinin talepleri de sürekli olduğu için isteğe göre uyarlanmış rayları Newark'ta tutuyoruz. Böylece kısa zamanda istenilen rayları teslim edebiliyoruz". diyor Eduardo Rodriguez. En nihayetinde, sonuç her zaman aynı: Kişiye özel lineer kılavuzlar için kısa teslim tarihleri. Ayrıca, Newark'daki lineer kılavuz üretimi için daha az çaba gerekiyor. Bu da müşteriler için daha az maliyet demek. Aynı zamanda atık ve gereksiz işlemlerin ortadan kaldırılmasıyla çevresel etkilerin azaltılması sağlanıyor.

Yüksek derecede verimli ve etkili iş birliği sadece Kore ve Birleşik Krallık tesisleri arasında değil. Şirketin uluslararası üretim ağı 13 ülkedeki 64 üretim tesisini kapsıyor. Örneğin, Almanya'nın Munderkingen kasabasındaki tesis, mobil makinelerde kullanılan özelleştirilmiş rulman üretimine son derece uygun. Sıklıkla küçük parçalar halinde üretilen bu rulmanlar, uluslararası zirai makine üreticileri arasında oldukça popülerdir.