NFC aracılığıyla yapılandırılabilen yeni Wachendorff WDGN artımlı kodlayıcılar, en yüksek doğruluk ve çözünürlüğe sahip, patentli manyetik sensör teknolojisine sahiptir.

Enkoder WDGN'nin ürün ailesi, 36 mm'den 58mm’ye kadar kompakt bir tasarımda kullanıcıya 16.384 ppr'ye kadar çok yüksek çözünürlük sunar. Bu, en küçük kurulum alanında bile yüksek hassasiyetli ölçümlerin gerçekleştirilebileceği anlamına gelmektedir. 

TEMASSIZ PARAMETRELENDİRME: NFC

Wachendorff WDGN enkoderleri NFC aracılığıyla 1 ppr'den 16.384 ppr'ye kadar istenilen sayıda darbeyi yapılandırmaya olanak tanır. NFC özelliğini kullanmak için telefonu enkoderin üzerinde bulunan mavi alana yaklaştırmak gereklidir. Seçilebilen Basic  veya Advanced sürümlerine bağlı olarak, kanallara farklı pals değeri atama, sıfırlama noktası, darbe genişliği ve konumu, input değeri gibi diğer özelliklerde ayarlanabilir. 

WDGN serisi enkoderler, IP67 koruma sınıfı, 1 MHz'e kadar yüksek çıkış frekansı, 4,75Vdc - 32 Vdc'de ters polarite koruması ve kısa devre koruması ile kullanıcıya güven verir. Ürün tipine bağlı olarak 300 N'ye kadar mil yükü mümkündür. -40 °C ila +85 °C arasındaki geniş çalışma sıcaklığı aralığı, titreşim ve şok gibi diğer çevresel streslere karşı yüksek direnç nedeniyle, konektör çıkışlı enkoderler arazi araçlarında kullanım için de idealdir.    

TEK ENKODER İLE 4 AYRI KANAL İÇİN FARKLI PALS DEĞERİ ATANABİLİR

Bazı özel uygulamalar için farklı sayıda pals değerine sahip olan enkoderlere ihtiyaç duyulmaktadır ve bu sebeple birden fazla enkoder kullanılabilmektedir. Wachendorff WDGN serisi enkoderlerinin her kanalı farkı pals değerine ayarlanabilir ve bu özelliği sayesinde fazla enkoder kullanım gereksinimini ortadan kaldırarak kullanıcıya daha ekonomik ve kullanımı kolay çözümler sunar. 

Seçilebilir 4. bir kanal ile birlikte  A, B, N kanallarının her biri ayrı ayrı yapılandırılabilir. Böylelikle karşılık gelen ters çevrilmiş çıkışlara sahip 4 farklı kanaldan çıkış alınabilmektedir. 

AVANTAJLARI NELERDİR?

Söz konusu enkoderlerin avantajları aşağıdaki gibidir:

  • Ürün kullanımını tek tipe indirerek stoklama kolaylığı sağlar. NFC özelliği sayesinde ise devreye alma sırasında, montaj sırasında veya sadece makinayı sahada devreye alırken kurulumu kolaylaştırır.
  • WDGN enkoderin konfigürasyonları oluşturulduktan sonra, farklı isimlerle kaydedilebilir, herhangi bir zamanda yeniden yüklenebilir ve başka bir enkodere aktarılabilir. Bu, saklanan konfigürasyon setlerinin farklı uygulamalarda kodlayıcı için kullanılmasına izin verir.
  • Güvenlik için, cep telefonu sağlayıcılarında olduğu gibi PIN ve PUK ilkesi kullanılmaktadır. PIN'i girdikten sonra herhangi bir zamanda bir enkoderin konfigürasyon setini okuyabilir, kaydedebilir, paylaşabilir ve diğer enkoderler için kullanmaya devam edilebilir. 

Wachendorff WDGN serisi enkoderler doğrudan Türkiye distribütörü olan İlke Otomasyon firmasından temin edilebiliyor.

SEMAVİ YORGANCILAR, YORGLASS'IN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU ANLATTI SEMAVİ YORGANCILAR, YORGLASS'IN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU ANLATTI