Neugart, ECONO-PAK'ın üretmiş çoklu paketleyici SP-I-24 için Planet redüktör sağladı.Planet redüktör makinanın hatasız çalışmasına yardımcı oluyor.

  İsteğe göre kesilen kartonaj, makinaya wrap around veya dış ambalaj trayi olarak girmektedir. Makinanın küme birimi buna paralel olarak paketlenmiş ürünleri alarak dış ambalaj dahilinde öngörülmüş yerlere konumlandırabilmekte.

 Daha sonra bunlar birkaç proses adımıyla katlanıyor, tutkallanıyor ve en son kapatma biriminde paketleniyor. Yerine getirilmesi gereken tüm hareketler servo motor ve planet redüktörü tarafından yerine getiriliyor. 

Her bir ambalaj makinesinin bileşen yerleşiminin veya göstermesi istenen performansı farklıdır. Bundan dolayı, ECONO-PAK firmasının ambalaj makinalarının yapısı son derece esnek olmalı.
 Bunun için de, bileşen tedarikçilerinin çok özel müşteri beklentilerine cevap verecek kapasitede olması istenmektedir. Bu esneklik, ECONO-PAK firmasının daha önceki tedarikçisi tarafından maalesef sağlanamaz hale geldiğinde yeni bir iş ortağı arayışına girilmişti. 
Yeni tedarikçiden de ürünlerinin hem gerekli işletim güvenliğini yerine getirmesi hem de esneklikte gerekli modifikasyonları sunması bekleniyordu.

ECONO-PAK’A SUNULAN ÇÖZÜM

Şirket, kendi ambalaj makinalarında yaptığı dayanım testleriyle beklentilerin yerine getirildiğini doğruladı. Daha sonra alan testleri için Neugart’ın redüktörleri makinalara monte edildi ve bu makinalarda da test edildi. 

Bu testleri de başarıyla geçerek Neugart planet redüktörleri seri olarak onay kazandı. Ayrıca tedarikçi olarak teknolojik gücüyle de Neugart kalifikasyonunu kanıtladı. 
Neugart’ın toplam değerlendirmede redüktör tedarikçisi olarak seçilmesindeki neden ECONO-PAK’ın yaptığı bildirime göre, tutarlı bir tecrübe ve danışma paketi sunması oldu.

Her şeyi sıkıca gözden geçiren ve Neugart redüktörlerini “mükemmel” olarak değerlendiren ECONO-PAK’ın deneyimli montörleri, “Teslimatını yaptığımız makinalarda, Neugart redüktörlerini kullanmaya başladığımızdan bu yana tek bir Neugart redüktörü dahi yenilemek zorunda kalmadık.” ECONO-PAK makina tesisatlarında sadece gıda mamullerinde kullanıma uygun yağlamalı bileşenler kullanılmaktadır. 

Bu şekilde, makinada söz konusu olabilecek herhangi bir arıza veya kaza durumunda dahi ambalajı yapılacak ürün kesinlikle herhangi bir zararlı madde ile temas etmez.
 Makinalarda kullanılan redüktörlerin yüzde 30’u müşterilerin özel gereksinimlerine uyarlanır ve piyasada yaygın olarak kullanılan redüktörlerden farklıdır. 
Neugart,müşterilerinin kendisine yönelttiği bu teknolojik modifikasyon isteklerine cevap verebilecek şekilde yapılandırılmış bir kuruluş olduğunu sürekli kanıtlıyor, hem de olabilecek en kısa reaksiyon süreleri içinde bu cevabı veriyor. 

GELECEĞE BAKILDIĞINDA GÖRÜNENLER

Geleceğe bakıldığında, ambalaj makinaları alanında hijyenik koşulların daha da sıkılaşacağını görülmekte. Günümüzde makina şasilerinin tamamı paslanmaz çelikten imal ediliyor. Bileşenlerin temizlenebilirliği de gün geçtikçe önem kazanıyor.

Bunun detayına inildiğinde ise kenarların veya tortu birikimleri görülen yerlerin tamamen ortadan kaldırılma gerekliliği ortaya çıkıyor. 
Yüzeylerin paslanmaz çelikten olması veya bundan başka, bileşenlerin cilalanarak korunması gerekmekte. Bileşenler, geniş alanlara yayılan temizlik prosesleri nedeniyle gittikçe daha fazla akışkanla temas etmekte. 

Bu da gerekli koruma sınıfının daha da yükselmesine neden olmakta. ECONO-PAK ve Neugart’ın sürdürdükleri yakın çalışmalarda, branştaki yükselen bu trendler gözlemlenmekte ve bunlara hızla cevap verebilmek için beklenen değişimlere sıkı bir şekilde hazırlanılmaktadır.

ÇOKLU PAKETLEYİCİ MAKİNENİN TAHRİK TEKNOLOJİLERİ

Makinanın küme birimi tek tek paketleri bir itici ile dış ambalaj alanına iterek üst üste yığar. Bu hareket, bir Neugart PLE planet redüktörü ve bir servo motor ile tahrik edilen bir dişli kayış aksıyla gerçekleştirilir. Bir mil ve dişli kayış aksı (X-Z sistem) üzerinden, tesisatın tutkallama istasyonunda bulunan tutkallama kafasının pozisyonlandırılması yapılır. Dişli kayış biriminin tahriki ise bir planet redüktör ile sağlanır.

Aynı şekilde, çok küçük olan kapatma biriminin tahriki de yine bir Neugart redüktörü ile sağlanmaktadır. Bu iş için konik planet redüktörü WPLE kullanılıyor. Bu proseste, tutkallanmış kartonaj kapak parçaları katlanır ve pres edilir.