NEOS; statik elektriklenmenin önemli üretim problemleri yarattığı plastik, paketleme, ambalaj ve tekstil sektöründe kullanılıyor. 

Fraser Anti-statik tarafından geliştirilmiş yeni bir statik nötrleme metodu olan NEOS, mevcut statik alıcıların performansını 2 katına kadar arttırdı. Endüstriyel elektrostatikte büyük bir ilerleme sağlayan NEOS; statik elektriklenmenin önemli üretim problemleri yarattığı plastik, paketleme, ambalaj ve tekstil sektöründe kullanılacak.

NEOS, statik yükün elektriksel alanını örnekler ve sonrasında yükün ters polaritesindeki iyonları nötrlenme sağlanana dek arttırır. Bu örnekleme saniyede birçok defa yapılarak reaksiyonun çok hızlı gerçekleşmesini sağlar. NEOS dakikada 2000 metreye kadar olan üretim hızlarında test edilmiş olup artan hızlarda üretim yapan kağıt sektöründe de kullanılabilmektedir.

NEOS, ultra yüksek performans sağlamasıyla birlikte müşterilere yerel ve uzaktan bağlantıyla erişebilme imkanı sunuyor. Bu, hem operasyonel durumu hem de barın temizlenmeye ihtiyacı olup olmadığını gösterebiliyor. Bunun yanında müşteriye akıllı bar özelliğini kapatıp normal statik alıcı olarak çalıştırma seçeneği sunan NEOS, bu özelliğiyle bugün piyasanın en esnek statik alıcısıdır.

NEOS serisinde 3 model var. En küçük model olan NEOS 12, dakikada 2000 metreye kadar çıkabilen hızlı uygulamalarda yüksek seviyelerde statik elektriği nötrlemek için tasarlanmıştır. NEOS 20 ve NEOS 30 modelleriyse daha uzun etki mesafesine ihtiyaç duyulan film sarım gibi uygulamalar için tasarlanmış olup 1 metrenin üstünde mesafeden statik yük nötrleyebilir.

Bütün NEOS Barlar 24V DC beslemeyle çalışır. Sıradan statik alıcılarda olduğunun aksine yüksek voltaj kablosu gibi ekipmanlara ihtiyaç duymaz. Yük algılama ve iyonizasyon için gereken her şey barın içerisinde yer almaktadır. NEOS 20 ve 30 modellerinde değiştirilebilen TUNGSTEN pinler, uzun ömürlü yüksek performansı garantilemektedir. Bütün barlar, dayanıklılık ve süreklilik sağlamak için güçlendirilmiş gövdesiyle 5 metre uzunluğa kadar üretilebilmektedir.

NEOS teknolojisi uluslararası birçok plastik ve paketleme fabrikalarında yaptığı testlerle geliştirilmektedir. Bu kurulumlardan bazıları aşağıdaki fotoğraflarda görülebilmektedir (NEOS barlar kırmızı renklidir).