GMT, yüzde 100 tasarım ve üretim teknolojisine sahip olduğu yerli üretim PLC’lerle makina imalat sanayi ve fabrika otomasyonu için sunduğu çözümlerini, geliştirdiği GMT SCADA yazılımıyla üst seviyeye taşıdı.PLC’leriyle, makina imalat sanayi ve fabrika otomasyonuna çözüm sunan marka, GMT SCADA ile beraber IoT çözümleri de sunuyor. GMT Suite editör yazılımında dizayn edilen GMT SCADA yazılımı MQTT protokolü ile haberleşme yapısını SSL güvenlik üzerinden sağlıyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

GMTScada çalışma prensibi, MQTT broker hizmeti sunan server'larımıza bağlanan PLC ve istemcilerin (PC, tablet, akıllı telefon) asenkron olarak haberleşerek veri transferi yapabilmesine dayanmaktadır.
Internet altyapısı ile çalışan bu sistem aracılığı ile makinalar, herhangi bir browser üzerinden dünyanın herhangi bir noktasından izlenebiliyor ve kontrol edilebiliyor.
İzleme ve takip için SCADA projesi www.gmtport.com internet sitesine yüklenerek, kullanıcıya özel ad ve tekil proje anahtarı ile kullanılabildiği gibi, GMT Suite üzerinden oluşan dosya kullanılarak da projelere bağlanabilir.

ÖNE ÇIKARAN AVANTAJLAR

GMT SCADA'nın avantajlarını şöyle sıralamak mümkün:
•    MQTT protokolü ile çok noktadan hızlı ve düşük band genişliği ile haberleşebilme imkanı sunuyor
•    SSL altyapısı ile üst düzey güvenli iletişim yapılabiliyor
•    GMT Suite ile entegre olduğu için otomasyon yazılımı kolaylıkla SCADA tasarımı ile ilişkilendiriliyor
•    Son kullanıcı tarafından yönlendirme ve ilave ayarlar ek ayarlara ihtiyaç duyulmadan kolay kullanım sunuluyor.
•    GMTCNT GLC-496 serisi PLC'lerde ücretsiz kullanılabiliyor
•    Yerli ürün ve yazılımın verdiği esneklik ve hızlı destek ile öne çıkıyor.