Yataklar ile motor ve diğer döner ekipmanların genel sağlık durumu hakkında ölçülebilir bilgiler sağlayan, taşınabilir ve çok fonksiyonlu titreşim ölçüm cihazı Fluke® 805 titreşim ölçeri tanıtıldı. Fluke 805, zorunlu uygun/uygun değil bakım kararları vermek adına güvenilir ve tekrarlanabilir ölçümlere ihtiyaç duyulan kritik noktalarda, mekanik sorun giderme ekipleri için idealdir.      

FLUKE 805 HANGİ ÖLÇÜMLERİ YAPIYOR?

•Genel titreşim – 805, 10 ila 1000 Hz arasında genel titreşim ölçümü yaparak titreşim ve yatak durumu için dört seviyeli önem değerlendirmesi yapıyor.
•Yatak durumu (CF+ veya Crest Faktörü Plus) – 805 titreşim ölçer makaralı yatakların 4000 Hz ila 20.000 Hz titreşim sinyali değerlerinde tepe noktalarını tespit ederek, yatağın kötüye gidip gitmediğini belirlemek adına şiddeti yorumlamaya odaklanacak özel bir algoritma kullanıyor. 
•Yüzey sıcaklığı – Kızılötesi bir sensör otomatik olarak yüzey sıcaklığını ölçüyor ve bu ölçüm, makinanın sağlığını daha kapsamlı biçimde anlamak için titreşim değeri ile birlikte görüntüleniyor.

HIZLI TİTREŞİM ÖLÇÜMÜ

Elde taşınabilir titreşim ölçer Fluke 805, cihazın açısı veya yüzey teması nedeniyle oluşabilecek ölçüm varyasyonlarını en aza indiren eşsiz sensör ucu tasarımına sahip. Bu özellik, operatör hatasını azaltarak hızlı titreşim ölçümünün hassaslığını ve tekrarlanabilirliğini arttırıyor. Bu cihaz, benzer titreşim kalemlerine kıyasla daha fazla bilgi elde ederek hem titreşim hem de yatak durumu değerleri için önem derecesi sağlıyor. Kayıtlı veriler, trend raporları oluşturmak için  kolayca Excel'e yüklenebiliyor.