Tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerini her zaman göz önünde bulundurup, bu ihtiyaç ve beklentileri kalite, tasarım ve konforun ulaşılabilir halini sunarak sağlayan Türkiye’nin önde gelen mobilya üreticilerinden Modalife, sürdürülebilir bir gelecek için yaptığı çalışmalarla da ilklere damgasını vuruyor.

‘BİYOKÜTLE İZİN BELGESİ’NDEN SONRA ‘SIFIR ATIK BELGESİ’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde; doğal kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak amacıyla başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında, sektöründe ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk firma olan Modalife, çok önemli projelerle yeşil bir gelecek inşasına katkılarına devam ediyor.
2021 senesi Ocak ayı itibariyle Sıfır Atık Sistemine dahil olan Modalife fabrikalarında tüm çalışanlar bilgilendirilirken atıkların kaynağında ayrıştırılması konusunda eğitimler sunuluyor. Çalışma alanlarına geri dönüşüm kutuları yerleştirilirken 2022 senesinde de çevreye artı değer katmak adına Sıfır Atık ile ilgili yeni hedefler planlanıyor. 
2016 senesinde ‘Biyokütle İzin Belgesi’ alan sektördeki ilk firma olan Modalife’ta, üretimden çıkan talaşlar silolarda toplanıp ısınmada kullanılırken sünger artıkları da kırpılıp kırlentlerin doldurulmasında değerlendiriliyor. Tekstil atıklarının azaltılması için yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda firenin yüzde 10 seviyesine inmesi, çevre açısından başka bir sevindirici gelişme. Tekstil atıkları ayrıca BAŞTAŞ Çimento’ya yakıt olarak veriliyor. 

DÜNYA ÇAPINDA BİR GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ 

Ar-Ge ve tasarımdan üretim ve paketlemeye, tüm çalışmalarını Kırıkkale’de 150 bin metrekarelik kapalı alana yayılı beş üretim tesisinde yapan; 2 bin 200’ü aşkın kişiye doğrudan istihdam olanağı sunan Modalife’ta plastik atıklar ise geri dönüşüm fabrikasına gönderiliyor. Yaklaşık 230 milyon TRY (18 milyon dolar) tutarında yatırımla faaliyete geçen Modalife Plastik Fabrikası, plastik hammadde ihtiyacının tümünü kendi bünyesindeki bu Geri Dönüşüm Tesisi’nden sağlıyor. Tesiste her gün doğaya atık olabilecek 32 ton plastik hammaddeye dönüştürülürken her gün 163 ailenin yıllık ihtiyacına eş değer enerji ve 106 varile eş değer petrolden tasarruf ediliyor. 

Sürdürülebilir bir gelecek için sanayide sıfır atık konusunda sektöründe öncü kuruluşlar arasında bulunan Modalife, dünyamıza ve insanlığa temiz yarınlar bırakmak için kendi bünyesinde faaliyete geçirdiği Geri Dönüşüm Tesisi’nde, saatte 2.4 ton hammadde dönüşümüyle yeşil bir gelecek hedefine katkı sağlıyor. Modalife Plastik Fabrikası’nda üretimlerden kaynaklı aylık 4 bin 500 kg kağıt-karton atığın Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün faaliyete geçirdiği Sıfır Atık Projesi kapsamında- ilgili firmalara sevkiyatı yapılıyor; böylece atıkların geri dönüşümünü sağlanırken aylık 90 ağacın keislmesi de önlenmiş oluyor.

KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI

HER SENE 12 FUTBOL STADYUMU BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR ORMAN KURTULUYOR

Modalife Plastik Fabrikası’nda, geri dönüşümle elde edilen plastik hammaddeyle oturma grupları, masalar, baza ayakları, kanepe ayakları, sehpa ayakları, kanepe köşe koruyucular, sandalye sırtları, sandalye ayakları, plastik bağlantı elemanları ve çeşitli sandalye üretimi gerçekleştirilirken üretimde ahşap sandalyelerin muadili konumunda bulunan plastik sandalyelere ağırlık veriliyor. Bir ağaçtan, yaklaşık 30 adet orta boyutta ahşap sandalye üretilebiliyor. Modalife Plastik Fabrikası’nda geri dönüşümlü malzemeden üretilen günlük bin 200 adet plastik sandalye ile günde 40, yıllık bazda ise yaklaşık 12 futbol stadyumu büyüklüğündeki alan kadar ağacın kesilmesinün önüne geçilmiş olunuyor.

Modalife yurt çapında kendi bünyesindeki 150’den fazla mağazası, 30’u aşkın deposu ve ülkemizin her yerine en kısa sürede ulaşan sevkiyat ağıyla, üretimden teslimata güçlü değer zinciriyle, ‘1 günde teslim’ özelliğiyle sektöründe ayrışıyor. Türkiye’nin Düğün Paketçisi sloganını yıllardır gururla taşıyan Modalife, çevre ve ekonomi için değer üretirken sürdürülebilirlik ve yeşil bir gelecek konusunda hassas olan tüketiciler adına canla başla çalışıyor. Ülkemizde plastik hammadde ihtiyacını tamamen geri dönüşümle sağlayan ilk mobilya üreticisi olduklarının altını çizen Modalife Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tonga; tasarım, kalite ve konforun yanı sıra dünyamıza ve insanlığa temiz yarınlar bırakmak için hız kesmeden çalışmaya devam edeceklerini belirtiyor: 

“Üretmenin sorumluluğun, yarınları düşünmekten geçtiğine inanan bir markayız. Yeşil bir geleceğin inşasında hep var olduk, bu yıl da hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz.”