Fuar İzmir’de EXPO Nobel ve Efor Fuarcılık şirketleri tarafından 50 bin 750 metrekare alanda 362 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı – MODEKO’nun açılışı sebebiyle bir tören düzenlendi.

Törende konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mobilya sektörünü İzmir’de ağırlamaktan duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi.

BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

Sektörün her sene büyüyerek dış ticaret fazlası verdiğini belirten Soyer, geçen sene ihracat rekoru kıran sektörün bu seneyi de rekorla kapatacağına inandığını söyledi.

Soyer, MODEKO'nun bu sene 50 ülkeden sektör temsilcisini ağırladığının altını çizerek dünyanın en çok mobilya ihraç eden 5 ülkesinden biri olma gayesi kapsamında önemli iş bağlantıları kurulmasını beklediklerini söyledi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Mobilya Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Güleç ise bu haftanın sektör için bayram niteliği taşıdığını belirtti.

Son 10 senede Türk mobilya sektörünün dünyada adından söz ettirir hale geldiğinin altını çizen Güleç, başarının temelinde mobilyacıların müteşebbis ruhunun bulunduğuna dikkat çekti.

Türk mobilya sektörünün 4,3 milyar dolarla dünyanın 8. büyük ihracatçısı durumunda olduğunu belirten Güleç, dünya mobilya ticaretinden yüzde 5 pay almayı amaçladıklarını söyledi.

Güleç, kısa zaman önce İstanbul Mobilya Fuarı'nda zabıtaların reklam ve ilan vergisi teftişi yapmak istemesinin yol açtığını anımsatarak, bu durumun yönetmelikle düzenlenmesi gerektiğini, konuyu mahkemeye götürdüklerini söyledi

760 MARKA BİR ARADA

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise 3 salonda birden gerçekleştirilen fuara olan ilginin yoğun olduğunu, alanların günler öncesinden dolduğunu söyleyerek, "Bu yoğun talep, fuarın başarılı geçeceğinin göstergesi." şeklinde konuştu.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı olan Selami Özpoyraz, mobilya sektörünün ihracatta yerli kaynakları kullandığını hatırlatarak, "Dünya standartlarında üretim yapan işletmeler var. Sektör dünyaya ürün satıyor. Teknolojik kapasitesi yüksek. Ürün yelpazesini her geçen yıl artırıyor." dedi.

Mobilya üreticileri, distribütörler ve toptancıları bir araya getiren fuara Fransa, İtalya, Azerbaycan ve Malezya başta olmak üzere topalm 15 ülkeden firmalar katılıyor. Toplam 750 markanın tanıtımının gerçekleştirildiği  fuara özellikle Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden alım heyetlerinin geldiği belirtildi. 

Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı – MODEKO, 6 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek. (AA)