SICK'in 3B çevre denetimine yönelik Visionary anlık görüntü kameraları, sensör teknolojisine sahip duyu organları olarak, örneğin biçerdöverleri hasat alanının kenarı boyunca yönlendirmeye, robotların sadece olgun meyveleri toplamasını sağlamaya veya yükleme arabalarında, yığınlarda, depolarda ve silolardaki hasat hacmini hassas bir şekilde belirlemeye olanak sağlar.

Mobil tarım makinalarında çevre denetimine yönelik teknolojileri kullanmanın itici gücü, çarpışmaları ve maddi hasarları önlemek amacıyla aktif sürücü asistan sistemine yönelik taleptir. Diğer yandan bu tür sensörler, hassas çiftçilikteki IoT uygulama senaryolarında giderek artan bir şekilde kullanıldıkları gibi, tamamen bağımsız iş prosesleri için değerli birer veri sağlayıcıdır.

Sonuç olarak, tarım makinalarında sensör kullanımı artık alışılmamış bir durum değildir. Örneğin, biçerdöverler ve diğer büyük tarım makinaları yaklaşık 90 sensörle genelde otomobillerden daha fazla elektronik enkodere sahiptir diyebiliriz.

TEKNOLOJİDEN BAĞIMSIZ ÜRÜN SEÇİMİ

Viraj alma, manevra yapma ve geri sürüş sırasında çarpışmayı önleme, tarla sürülürken ve hasat toplanırken bağımsız tarım makinalerinde navigasyon, hasat robotları için olgunlaşma derecesini anlama ve kavrama emniyeti, faydalı bitkilerle yabani otların görsel olarak ayrılması yoluyla hedefe yönelik zirai ilaç kullanımı, yükleme arabalarında seviye kontrolü veya yığınlar, depolar ve silolarda hasat hacmini belirleme gibi uygulamalar yaygın ama çeşitli uygulamalardır. Bu özellikler, 3D ortam izleme için sensörlere özel gereksinimler getirir. 

Firmanın son derece sağlam Visionary-B, yakın mesafede yüksek hassasiyetle çalışan Visionary-S ve uzun mesafelerde bile doğru veriler sağlayan Visionary-T'yi içeren 3B anlık görüntü kameraları portföyü, mobil tarım makinaları ve hasat robotlarının kullanıldığı, şu an için bilinen algılama ve ölçüm yapan tüm uygulamalarda çözüm sağlayabilecek avantajlar sunar.

Teknolojiden bağımsız, teknik ve ekonomik optimizasyona odaklanan danışmanlık, bu üç farklı 3B anlık görüntü teknolojisinin doğrudan karşılaştırılmasını mümkün kılar ve bu sayede, müşteri uygulaması için en uygun Visionary ürünün kullanılmasını sağlar. Orijinal ekipman veya sonradan takılan mobil makinalar için tak ve çalıştır çözümlerinin yanı sıra, Visionary ürünlerinin ham verilerini kendi yazılım çözümlerine aktaran entegratörler veya yazılım uzmanları için mobil makinaları uyarlama olanağı da mevcuttur. 


VISIONARY-B: GENİŞ GÖRÜŞ ALANINA SAHİP

Visionary-B 3B sürücü asistan sistemi, özel olarak çok zorlu dış mekanlarda kullanım için tasarlanmıştır. Kit, ürün modeline bağlı olarak en az IP69k koruma sınıfına sahip bir stereo sensör kafası, bir değerlendirme ünitesi ve sürücü kabinine monte edilen bir monitörden oluşur.

Stereo görüş kullanarak, 125 ° x 75 ° algılama açısına sahip iki senkronize kamera, algılama açısında farklı görüş açılarından kolayca görüntü kaydeder ve üçgenleme yoluyla ofsetten ortamın bir 3B görüntüsünü oluşturur. Çalışma mesafesi, salt algılama uygulamalarında yedi metreye kadar, 3B ham veri çıkışlı ölçüm yapılan uygulamalarda ise 15 metreye kadardır. Visionary-B, algılanan nesneleri sürücü kabinindeki monitörde gösterir ve somut çalışma ortamı için, bu nesnelerin çarpışma olasılığına uygun olarak bir alarm mesajı yayınlar. 

VISIONARY-S: YAKIN MESAFEDE HASSASİYET 

Visionary-S, 3B çevre algılama sensörü de Stereovision için kullanılır ve aktif, yapılandırılmış bir aydınlatma aracılığıyla desteklenir. Kamera, yüksek hassasiyetle özel bir performansı bir araya getirerek milimetre altı seviyede bir doğruluktaki çözünürlükle saniyede 30 adede kadar renkli görüntü gönderir.

Ayrıca Visionary-S, mesafe bilgilerini, 40 klx'e kadar derinlik değerleri olarak yayınlayabilir ve entegre ışık kaynağı sayesinde mutlak karanlıkta da aydınlık ortamlardaki kadar güvenilir şekilde algılama gerçekleştirir. 3B kameranın yüksek kayıt hızı, zaman açısından kritik uygulamalarda da yüksek bir verimlilik sağlar.

Örneğin hasat robotları, meyve ve bağ traktörleri veya mobil sorter sistemleri için kullanılan uygulamalar cihazda programlanabilir ve bir araç kontrolöründen bağımsız olarak gerçekleştirilebilir.

VISIONARY-T: YÜKSEK DOĞRULUKTA MESAFE VE BOYUT BİLGİSİ

Visionary-T 3B çevre sensörü, 3B verilerini optik üçgenleme yerine, 60 metreye kadar mesafelerde 3B uçuş zamanı prensibiyle (Time-of-Flight, 3DToF) oluşturur. Kamera, ortamın entegre aktif aydınlatma sistemi sayesinde Visionary-S gibi karanlık ortamlarda da kullanılabilir.

Visionary-T, çok yönlülüğü sayesinde, ihtiyaca bağlı olarak bağımsız tarım ve hasat makinalarında veri sağlayıcısı olarak ve tarım ürünlerinin robot destekli işlenmesi ve depolanmasında navigasyon uygulamaları için kullanıma uygundur.

Örneğin, yapılandırılabilir modeller olan Visionary-T DT veya Visionary-T AP, Farming 4.0 uygulamaları için Edge-Computing bağlamında çözüm platformu olarak, kamerada ölçülen derinlik bilgilerini değerlendirme ve belirlenen algılama sonuçlarını doğrudan dijital anahtarlama sinyalleri olarak bir araç kontrolörüne iletme olanağı sunar.