Türkiye'de distribütörlüklerle başladığı yolculuğunu daha da güçlü hale getirmek hedefiyle 2012 yılında Türkiye’deki faaliyetlerine başlayan Mitsubishi Electric, faaliyetlerine resmi olarak başlamasının 10’uncu yıl dönümünü kutluyor.

JAPONYA VE AVRUPA'DAN ÖNEMLİ YÖNETİCİLERİ MİSAFİR ETTİ

Japonya ve Avrupa’dan birçok önemli yöneticiyi İstanbul’daki 10'uncu yıl organizasyonunda konuk eden firma, Manisa’da bulunan klima üretim üssü Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim A.Ş. fabrikasına bir ziyaret de gerçekleştirdi.

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu'nun ev sahipliğindeki ziyaret heyetinde; Mitsubishi Electric Corporation Başkan ve CEO’su Kei Uruma, Mitsubishi Electric Corporation Global Stratejik Planlama ve Pazarlama Grup Başkanı Noriyuki Shimizu, Mitsubishi Electric Europe Başkan ve CEO’su Shunji Kurita ve Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim A.Ş. Başkanı Shingo Nonoue başta olmak üzere üst düzey isimler yer aldı.

"ÜRETİM GÜCÜNE İNANDIĞIMIZ TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ"

Mitsubishi Electric Corporation Başkan ve CEO’su Uruma, Mitsubishi Electric’in Türkiye’de son 10 yılda öncü işlere imza atmasından gurur duyduklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir dünya devi olan firmamız; 2022 yılında 10'uncu yılını kutladığı Türkiye’nin potansiyeline, stratejik konumuna, genç ve dinamik nüfusuna her zaman güvenerek çok büyük yatırımları burada gerçekleştiriyor. En önemlisi de bir üretim üssü olarak Türkiye’ye büyük önem veriyoruz ve fabrikamızda yatırımlarımız hızla devam ediyor, Türkiye’den dünyaya uzanan bir ihracat ağı oluşturuyoruz. Üretim gücüne inandığımız Türkiye’ye katma değer sağlayacak projeler hayata geçirmeyi ve yatırım yapmayı sürdüreceğiz."

"HEDEFİMİZ; TÜRKİYE'Yİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK, BAŞARILARIMIZI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAK" 

Türkiye'deki 10'uncu kuruluş yıl dönümüne ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu ise, bir asırlık köklü bir teknoloji firması olarak Türkiye’de faaliyetlerine devam etmekten ve 10’uncu yıl dönümlerini kutlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Firmanın Türkiye'de endüstriyel otomasyon sistemlerinden kolaboratif ileri robot teknolojilerine, mekatronik CNC sistemlerinden asansör ve yürüyen merdivenlere, klimadan taze hava cihazlarına birçok alanda hizmet sunduğunu kaydeden Saraçoğlu, "Mitsubishi Electric'in köklü inovasyon mirasını rehber alarak Türkiye’deki iş ortaklarımıza ve tüketicilerimize yeni nesil teknolojilerle en iyisini sunmak için çalışıyoruz." dedi.

Şevket Saraçoğlu, yazdıkları başarı hikayelerini yeni hikayelerle artırmak, endüstri şirketleri ve yatırımcılar açısından gelecek dönemde kilit önemde ve stratejik bir konumda olacak Türkiye’yi daha ileriye taşımak ve başarılarını sürdürülebilir kılmak adına gelecek 10 yılda da artan ivmeyle çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

DİSTRİBÜTÖRLÜKLERLE BAŞLADI, 2012'DE YEPYENİ BİR SAYFA AÇTI

Japonya’daki ticari faaliyetlerine 1921 yılında başlayan Mitsubishi Electric’in Türkiye yolculuğu, markanın hem klima hem de fabrika otomasyonu alanındaki distribütörleri aracılığıyla uzun yıllar öncesine dayanıyor.

Bugünkü ismi AG-MELCO ile 1988 yılında asansör ve yürüyen merdiven, 1993 yılında ise fabrika otomasyon sistemleri distribütörlüğü ile Türkiye’deki otomasyon cihazlarının satışına başlayan şirket, 2004 yılında da klima distribütörlüğü ile klima satışı gerçekleştirdi.  

Müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için 2012 yılında Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş.’yi kuran firma, Japonya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde yepyeni bir sayfa açmış oldu.

ROYAL EV ALETLERİNDE 2024 OTOMASYON YILI ROYAL EV ALETLERİNDE 2024 OTOMASYON YILI

Bugün ise şirket, Türkiye’deki 10'uncu yılını doldurarak sayısız başarı ve dev projeye ismini yazdırmayı sürdürüyor.