Mitsubishi Electric, djital dönüşümü en hızlı şekilde gerçekleştiren sektörlerin başında yer alan ve yoğun ilgi gördüğü otomotiv sektöründe, fabrikanın, pres, kaynak, boya, montaj gibi bölümleri içinde yer alan tüm birimlere hizmet veriyor. Otomotiv sektörüne başta PLC’ler, frekans invertörleri, servolar, operatör panelleri, çeşitli SCADA yazılımları olmak üzere MES sistemleriyle doğrudan haberleşebilen ya da MES sistemlerini kurabilecek ürünlerle hizmet verdiklerini kaydeden Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Geçgel, markanın otomotiv sektörü özelindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Nurettin Geçgel; ürünlerini kendisi dizayn edip üretebilen dünyaca ünlü bir üretici olduklarını, yüzde yüz kalite kontrolünden geçirilerek imal edilen ürünleri kendi fabrikalarında da kullanarak sürekli geliştirdiklerin vurguladı. Çok yüksek dizayn ömrüne sahip ürünler ile fabrikalarda ani üretim aksamalarının önüne geçtiklerini söyleyen Geçgel, Mitsubishi Electric ürünlerinin bu sayede Türkiye’nin önde gelen otomotiv üreticileri tarafından tercih edildiğini aktardı.

YAPAY ZEKALI ÜRETİM İMKANI

MES yani diğer adıyla 'Manufacturing Execution System' ile planlama, iş emri yönetimi, iş istasyon yönetimi, stok takibi, malzeme akışı ve veri toplama işlemlerini gerçekleştirebildiklerini vurgulayan Geçgel, bu teknolojinin yapay zekâya yakın bir yapı içinde üretime imkan verdiğini ifade ederek, bant otomasyonu da dahil bir otomobilin üretime giriş noktasından satışa kadar geçen tüm süreçlerindeki bilgileri toplayıp yönetebildiklerini vurguladı.