Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yaptığı açıklamada sürdürülebilir teknolojinin önemini vurgulayarak yeni nesillere iyi bir dünya bırakmak için gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

"AJANDAMIZIN İLK SIRALARINDA YER ALIYOR"

Saraçoğlu, geçmiş 100 yılda gelecek kuşaklara olan sorumlulukla çalıştıklarını, henüz ciddi sorun olmadan önce 1960’ların başında çevre bilinciyle hareket ettiklerini, dikkatlerini çevreye duyarlı üretim tekniklerine çevirdiklerini belirtti.

Mitsubishi Electric'in 2021 yılında Japonya'da faaliyete başlamasının 100. yıl dönümünü kutladığını, dünya genelinde toplumların yaşam kalitesini artırmak adına çalışırken çevreyi her zaman gündeminin ilk sıralarında yer verdiğini vurguladı.

"KURUM KÜLTÜRÜ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Gelecekte bir asır daha bir dünya devi olarak kalmanın yolunun sürdürülebilirlikten geçtiğine dikkat çeken Saraçoğlu, akıllı çözümlerle enerjiyi koruyan ve üreten bir toplumun oluşmasına katkıda bulunan teknolojiler geliştirmek için çalışan şirketlerini uzun bir döneme odaklanan "Çevresel Sürdürülebilirlik Vizyonu 2050" ile çevrenin korunmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"Vizyonumuzu, ‘Herkes için daha iyi bir gelecek sunmak amacıyla hava, kara ve su kaynaklarını kalbimiz ve teknolojilerimizle korumak’ şeklinde ifade ediyoruz." diyen Saraçoğlu, bu çerçevede doğa ile uyum içinde yaşayan, düşük karbonlu ve geri dönüşüm odaklı bir toplum oluşturmak amacıyla kilit öneme sahip uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Vizyonlarının; "çevre sorunlarını çözmek için çeşitli iş alanlarında farklı teknolojiler uygulamak", "gelecek nesiller için iş inovasyonları geliştirmek ve uygulamak" ve "yeni değerleri ve yaşam tarzlarını toplumla paylaşmak" olarak Üç Çevresel Eylem İlkesi’ni temel aldığını aktaran Saraçoğlu, ayrıca BM tarafından 2016 ila 2030 yılları arasında ulaşılmak üzere belirlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" doğrultusunda da çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda şirket içinde eğitimler de düzenlemeye başladıklarını ifade eden Saraçoğlu, çalışanlarını sürdürülebilir gelecek konusunda bilgilendirmeyi ve söz konusu anlayışı kurum kültürü haline getirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

"ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE YÜKSEK KATMA DEĞER SUNUYORUZ"

Her zaman "Daha İyisi İçin Değişim" felsefesiyle ilerlediklerini belirten Saraçoğlu, ürünlerinin teknolojisi, kalitesi ve güvenilirliğinin yanı sıra çevreye olan duyarlılıkları ile de fark yarattıklarına vurgu yaptı.

Türkiye’de çevre dostu binalar, fabrikalar ve altyapı projeleri için iklimlendirme, otomasyon, asansör ve yürüyen merdiven sistemleri alanlarında iddialı bir çözüm ortağı olduklarını kaydeden Saraçoğlu, "Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray gibi hayatın içindeki projelerde de yer alıyoruz ve enerji verimliliği alanında yüksek katma değer sunuyoruz. AVM’ler, gökdelenler ve hastaneler gibi çok yüksek oranda enerjiye ihtiyaç duyan yapılarda ise kontrollü enerji yönetim sistemi uyguluyoruz." şeklinde konuştu.

"CO2 SALIMINI YÜZDEN 80 AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ"

Enerji verimli ve çevreci fabrika otomasyon ürünleriyle işletmelerde ve projelerde önemli oranda enerji tasarrufu elde ettiklerini ifade eden Saraçoğlu, "Sanayi 4.0'a yanıtımız olan dijital fabrika konseptimiz e-F@ctory ile fabrikalara çok daha hızlı, verimli ve çevreci üretim imkanı tanıyoruz. Üretimde çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayan ve yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanan e-F@ctory, işletmelerin hem küresel rekabette hem de çevreci üretimde bir adım önde olmalarına katkı sağlıyor." diye konuştu.   

Saraçoğlu ayrıca, CO2 salımını 2030 itibariyle yüzde 30 ve 2050 itibariyle yüzde 80'den fazla azaltma hedefiyle çalıştıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm dünyada ürünlerin geri kullanımı ve onarımının yanı sıra atıkların azaltılması gibi kaynak geri dönüşüm sürecini destekliyoruz ve üretim sırasında oluşan plastik gibi atıkların yüzde 100 etkili kullanımını sağlamayı hedefliyoruz.”