Uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company, tam otomasyon üretime geçerek 5 kat büyüme sağlamasının ardından şimdi de yeni yatırım için düğmeye bastı. Firmanın Fabrika Müdürü Cevat Eracar, yeni yatırım planlamalarıyla ilgili konuştu.

ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR

"TERMİN TARİHLERİMİZDE CİDDİ İYİLEŞTİRMELER SAĞLADIK"

Son teknolojik üretim altyapısıyla kapasitelerini yükseltmek ve Ar-Ge Merkezi’nde esans kompozisyon ve hammaddesi çeşitliliğini artırmak amacıyla Gebze fabrikalarını kurduklarını söyleyen Eracar, 20 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulan 46 bin 500 metrekarelik tesislerinin; 2 bin 900 metrekarelik alanını inovasyonun yanı sıra organik sentez ve araştırmalarına ayırdıklarını ifade etti.

Eracar, 2017'de ise fabrikalarına 5 bin 250 metrekarelik kapalı bir alan ilave ederek üretim hatlarını genişlettiklerini ve toplamda tesis büyüklüğünü 50 bin metrekarenin üzerine çıkardıklarını dile getirdi.

Tam otomasyon üretim ile birçok avantaj elde ettiklerinin, üretime geçtikleri 2015'ten beri inovatif üretim hattı yatırımlarıyla beraber aynı iş gücü ile 5 kat büyüme gerçekleştirdiklerinin altını çizen Eracar, “Buna paralel olarak termin tarihlerimizde de ciddi iyileştirmeler elde ettik.” diye konuştu. 

"FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK"

Gerçekleştirdikleri dozajlama ve tartım otomasyon yatırımları ile 2011 yılından bu yana üretim alanlarında otomasyon oranını artırarak modernizasyon çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Eracar, yeni yatırım planlamalarına başladıklarını belirtti.

Eracar, "Müşteri odaklı yaklaşımımızla iş ortaklarımıza en iyi hizmeti verebilmek için baştan sona tedarik zincirinde numune hazırlama, bitmiş ürün dolum ve paketleme hatlarına yönelik yeni yatırım projeleri planlamaktayız. Yatırım planlarımız doğrultusunda fizibilite çalışmalarına başladık." açıklamalarında bulundu.

HİJYENİK VE GÜVENLİ ÇALIŞMA KOŞULLARI YÜRÜTÜLÜYOR

Toplamda 55 ülke ve Türkiye'de 4 bine yakın global üreticiye esans kompozisyonu ve hammaddesi tedarik eden MG International, sektöründe artış gösteren talep üzerine 2011 yılında tam otomasyon üretime geçmiş, 2015 yılında ise Gebze OSB'de 65 milyon dolarlık yatırım yaparak bugünkü üretim tesislerini kurmuştu.

Robotik sistem 28 km’lik boru hatlı entegre tesislerinde, 4 bin 500’'ün üzerine hammadde kullanımıyla 200 bini aşkın esans formülü ve 280 farklı hammaddenin üretimini aynı anda sekiz farklı hatta yapan şirketin 300’ü aşkın personelin çalıştığı Gebze Tesislerinde; çevreye duyarlı üretim, “önce çalışan ve müşteri” odaklı yaklaşım ve verimli yüksek teknoloji kullanımıyla, sağlıklı ve güvenli çalışma ortam koşulları titizlikle yürütülüyor. 

Esans kompozisyonları ve hammaddeleri; kozmetik, kişisel bakım, hijyen, ev temizlik ve kağıt ürünleri grubunda üretici olarak faaliyet gösteren markaların ürünlerini kokulandırmak için kullanılıyor.