Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "MFA Kocayusuf Maske Fabrikası Açılış Töreni"nde konuşan MFA Genel Müdürü Fatih Furtun, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda yeni yatırımlarını açıklayarak toplamda 27 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atacaklarını söyledi.

"SIRADA YURT İÇİNDE 2, YURT DIŞINDA 2 FABRİKA VE LOJİSTİK MERKEZİ VAR"

Yatırımlarının devamı niteliğinde olan fabrikalarının ikinci etabının inşaatına da başladıklarını ve yeni tesislerine "Iğdırlı Onbaşı Hasan" ismini vermeyi planladıklarını aktaran Furtun, diğer projelerini ise, "Yeni yatırımlarımızla; Almanya'da ve Kazakistan'da maske fabrikasının yanı sıra lojistik merkezi, Zonguldak'ta tarım otomasyon makinaları fabrikası ve Kastamonu'da da gıda fabrikası kuracağız." diyerek açıkladı.

"KADIN ÇALIŞAN İSTİHDAMIMIZ YÜZDE 85"

Kadın istihdamına öncelik verdiklerini kaydeden Furtun, fabrikalarında toplamda 250 çalışanlarının bulunduğunu ve yüzde 85'inin kadın çalışanlardan oluştuğunu ifade ederek, kadın gücüyle ürettikleri ürünlerinin 24 ülkeye ihraç ettiklerini dile getirdi.

Tesislerinin ayrıca solunum koruyucu donanımlar için bir test merkezi konumunda bulunduğunun belirten Furtun, birçok ürünün farklı parametrelerdeki testini yapabildiklerini söyledi.